HENDEK’TE 3 OKUL MÜDÜRSÜZ KALDI

Hendek’te yapılan Müdür atamalarının ardından İlçenin en önemli okullarından Şehit Gaffar Okkan Ortaokuluna ve Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (eski adı sağlık meslek lisesi) yapılan son müdür atamalarında tercih edilmelerine rağmen

HENDEK’TE 3 OKUL MÜDÜRSÜZ KALDI


Hendek’te yapılan Müdür atamalarının ardından İlçenin en önemli okullarından Şehit Gaffar Okkan Ortaokuluna ve Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (eski adı sağlık meslek lisesi) yapılan son müdür atamalarında tercih edilmelerine rağmen, hiç kimsenin atanmaması kafalarda soru işareti oluşturdu.Yine Beylice’de bu yıl hizmete giren ilkokula da atama yapılmadı.

Bu atamaların neden yapılmadığı ile ilgili Milli Eğitim suskunluğunu koruyor. Aslında tercih etmelerine, atanacak yeterliliğe ve puana sahip olmalarına rağmen bazı kişilerin neden bu okullara atanmadığı ile ilgili olarak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri doğan her zamanki gibi” ben bilmiyorum, haberim yok” diyerek topu başkalarına attığı söyleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de sanki atamaları kendileri yapmıyorlarmışçasına“ dilekçenizi verin inceletelim” diyerek işi yokuşa sürdükleri konuşuluyor.

 Ama asıl sebebin burada isimlerini vermeyeceğimiz üç öğretmeninde hizmet hareketine yakın olmaları ve aktif-sen üyesi oldukları için atanamadıkları söylentileridir.

Yine yaptığımız araştırmalar sonucunda ilçemizde özellikle bu kişilerin,“parelelci” oldukları söylenerek Vali Beye, Milli Eğitim Bakanlığına, Başbakanlığa hatta Cumhurbaşkanlığına bazı sendika ve parti yetkilileri tarafından şikayet edildiği söylentisi ağızdan ağıza dolaşıyor.

Hatta üstü örtülü olarak, hükümete yakın olduğu bilinen bir sendika temsilcisi tarafından “tercih yapmamaları aksi halde atansalar dahi görevlerinden Vali tarafından alınacağı” bu kişiler tarafından resmen açıklanmasa da tehdit edildiklerini, üçüncü kişilere söyledikleri iddia ediliyor . İl milli Eğitim Müdürünün de, Vali Beyin talimatı ile listeden bu kişileri ve okulları tamamen çıkarttığı belirtiliyor.

Bu işleminde Başbakanlığın parelel yapı ile mücadele genelgesine dayandırılarak yapıldığı yine söylentiler arasında. Sakarya İl genelinde, bu durumda 12 okulun olduğu da alınan bilgiler arasında. Buralara da aslında puanları yetmesine rağmen, hizmet hareketine mensup kişilerin atanmadığı açıkça görülüyor.

Atanamayan Okul Müdürleri İle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli açıklamayı yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184