Hendek’te Matematik Bilgi Yarışması

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde organize edilen 8. sınıflar arası Matematik Bilgi Yarışmasının finali Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda finale katılmaya hak kazanan 6 okul arasında yapıldı.

Hendek’te Matematik Bilgi Yarışması

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda eğitim öğretime devam eden 8. sınıf öğrencilerinin akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme gücü kazanmalarını sağlamak amacıyla 8. Sınıflar Arası Matematik Bilgi Yarışması düzenlendi.

13 Okul Üç Gruba Ayrıldı

Yarışmaya 13 okul katılırken okullar kura ile üç gruba ayrıldı. Kura sonucunda birinci grupta Ziya Gökalp Ortaokulu, Hendek İmam Hatip Ortaokulu, Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu ve Yeşilyurt Ortaokulu; ikinci grupta Atikehanım Ortaokulu, Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu, Beylice Ortaokulu, Yeşilvadi Ortaokulu ve Abdurrahman Gürses İmam Hatip Ortaokulu; üçüncü grupta ise Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu, Şehit Mahmutbey Ortaokulu, Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu ve Aşağı Çalıca Ortaokulu yer aldı.

Finale Altı Bilet

Grup yarışmaları 30 ve 31 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Üç grup halinde yarışan okullardan, gruplarında ilk ikiye kalan Ziya Gökalp Ortaokulu, Hendek İmam Hatip Ortaokulu, Atikehanım Ortaokulu, Beylice Ortaokulu, Şehit Ali Gaffar Ortaokulu, Şehit Mahmutbey Ortaokulu final yarışına katılmaya hak kazandılar.

Kazanan Şehit Mahmutbey

Matematik Bilgi Yarışmasının finali, 1 Nisan Cuma günü yine Şehit Mahmutbey Ortaokulu salonunda gerçekleştirildi. Final yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, şube müdürleri Fethi Kaymaz ve Tuncay Alioğlu ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Oldukça çekişmeli geçen bilgi yarışmasını 170 puanla tamamlayan Şehit Mahmutbey Ortaokulu birinci, 160 puanla tamamlayan Ziya Gökalp Ortaokulu ikinci, 110 puanla tamamlayan Hendek İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü olarak tamamladı.

Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Yarışmada birinci olan Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencilerine hediyeleri ve belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan tarafından verilirken, ikinci olan Ziya Gökalp Ortaokuluna Şube Müdürü Fethi Kaymaz, üçüncü olan Hendek İmam Hatip Ortaokuluna ise Şube Müdürü Tuncay Alioğlu tarafından verildi. Yarışmada mücadele eden tüm öğrencilere ise katılım belgesi ve hediye takdim edilirken toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile yarışma sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184