Hendek'te Siyer-İ Nebi Yarışması Yapıldı

Peygamber Efendimizin Hayatını Anlama ve Uygulama Projesi kapsamında Hendek’te bilgi yarışması düzenlendi.

Hendek'te Siyer-İ Nebi Yarışması Yapıldı


TÜGVA Hendek Temsilciliği ve Şehit Mahmutbey Ortaokulu işbirliği ile Peygamber Efendimizin Hayatını Anlama ve Uygulama Projesi kapsamında Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda Bilgi Yarışması düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu Bilgi Yarışması final programına Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Müftüsü Murtaza Gür, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Gülşen Fatma Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, TÜGVA Sakarya Ortaokullar Koordinatörü Sedat Türkmen, Bayraktepe Derneği Genel Sekreteri Osman Aydın, Hendek Eğitim Bir Sen Hendek İlçe Başkanı İsmail Höbek, TÜGVA Hendek İlçe Temsilcisi Bulut Menteş, okul müdürleri, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

İki aşamalı yarışma

Hendek genelinden 6. ve 7. Sınıf Öğrencilerinden 238 başvurunun olduğu yarışmada Prof. Dr. Casim Avcı ve Mevlana İdris tarafından kaleme alınan Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları “Hz. Muhammedin Hayatı” adlı kitabı okuyan Öğrenciler, 15 Aralık Pazar günü belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilen sınavda, bilgi yarışması finalinde yarışabilmek için ter döktüler.

İlk Yediye Girenler Finale Yükseldi

Yarışma sınavında ilk 7 dereceye giren Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Sevde Baylan ve Şakir Emin Kaya, Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Ayşe Aylin Keleş ve Sümeyye Tosun, Ziya Gökalp Ortaokulu Öğrencisi Muharrem Yılmaz, Şehit Mahmutbey Ortaokulu Öğrencisi Arda Toygur ile Fatih Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Feyza İpekçi bilgi yarışmasında mücadele etmeye hak kazandı.

Görkemli Ödül Töreni

Hazırlanan 20 adet açık uçlu soruya cevap vermek için yarışan Öğrenciler birbirinden zorlu sorular karşısında bir hayli zorlandılar.

Yarışmanın sonunda birinci olan Ziya Gökalp Ortaokulu Öğrencisi Muharrem Yılmaz’a Kaymakam Halil İbrahim Acır tarafından ödül olarak tablet hediye edildi.

İkinci olan Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Sevde Baylan’a Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından bisiklet hediye edildi.

Yarışmanın üçüncüsü Şehit Mahmutbey Ortaokulu Öğrencisi Arda Toygur’a Hendek Müftüsü Murtaza Gür tarafından gram altın hediye edildi.

Yarışmada ter döken diğer yarışmacılara ise 100 TL’lik hediye çeki protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Muharrem’e Büyük Alkış

Ödül töreninden sonra Ailesi ve Öğretmenleri ile büyük sevinç yaşayan Muharrem Yılmaz katılımcılara hitap etme fırsatı buldu.

Aynı zamanda görme engelli olan Yılmaz konuşmasında, yarışmaya öncelikle Peygamber Efendimize olan sevgimi göstermek için katıldım. Eğer ikinci olup bisiklet kazansaydım kendimi fiziki olarak geliştirecektim.

 Şimdi ise birinci olarak kazandığım tablet ile hem Dini hem de bilimsel olarak kendimi yetiştirmek istiyorum. Şükürler olsun ki birinci oldum. Yarışmayı düzenleyen Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum dedi.

Yarışmayı birinci bitiren Muharrem konuşmasının ardından Protokol ve misafirler tarafından ayakta alkışlandı.











Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184