İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAKAMI NEDEN DOLDURULMUYOR

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atamaların yapılmaması tepkilere yol açıyor.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAKAMI NEDEN DOLDURULMUYOR


Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Sabri Doğan’ın geçtiğimiz ay Kocaali’ye ataması yapılmış ve Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar’ın da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlçemize ataması yapılmıştı.

Atamalar gerçekleşmedi

Atamalar sonrası gelişen bu durumdan sonra Sabri Doğan’ın Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ilişiğini kesmediği, Hendek Milli Eğitim Müdürlüğünde başıboşluğa ve işlerin yürümemesine vesile olduğu Eğitim camiası ve Veliler tarafından dile getiriliyor.

Eğitimde değişim yok

Doğan’ın 8 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapmasına rağmen Eğitimde en son sıralarda yer alan Hendek için hiç bir gelişim ve değişimin olmadığını düşünen kamuoyu, Hendek’in Nitelikli Okul bile alamayan İlçe durumunda kaldığını dile getirerek uzun süre sonra Bakanlık tarafından gerçekleşen bu atamaların yapılması ile birlikte yeni bir Müdür ile Hendek’te kan değişikliği ile Eğitime yeni bir hava geleceği değerlendirmesi yapılıyor.

Müdürlük koltuğu boş

Doğan, Bakanlığın vermiş olduğu tayin kararının ardından ilişiği kesmeyerek Mahkeme yoluna gitti. Mahkemeye vermesinin yanı sıra rapor alarak ilişiği kesmediği gibi hafta sonları Ehliyet imtihanlarına da girdiği konuşuluyor. Aldığı rapor ve izinler dolayısı ile Hendek’e gelecek olan yeni Müdürün de göreve başlamasına engel olunuyor.

Eğitim camiası ve Vatandaşlar tepkili

Atamaların yapılmamasından rahatsızlık duyan Eğitim camiası ve Vatandaşlar, Milli Eğitim Müdürünün rapor aldığı, hafta sonu raporun biterek sınavlarda harcırah almanın derdinde olduğu, sonra yeniden hastalanıp tekrar rapor aldığı, hafta sonları tekrar iyileşerek imtihanlara girmesine şaşırdıklarını dile getirdiler.

Eğitim camiası ve Vatandaşlar ilişiğini kesmeyen Doğan’ın Hendek’in menfaatlerini hiçe sayarak kendi menfaatlerini düşünmesine anlam veremediklerini dile getirerek kendisinden Bakanlığın verdiği karara saygı duymasını ve ilişiğini kesmesini bekliyoruz şeklinde değerlendirmelerde bulundular.

Eğitim camiası ve Veliler Sakarya Valiliği’nin ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuya duyarlılık göstermesini ve Hendek’teki bu başıboşluğun bir an önce sona ermesini beklediklerini belirtiyor.


Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184