Kitap Okuma Yarışmasının İkincisi Gerçekleştirildi

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübü “2. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi.

Kitap Okuma Yarışmasının İkincisi Gerçekleştirildi

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından Hendek genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “2. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni, 28 Nisan Perşembe günü Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Okuma alışkanlığı kazandırılmış; düşünme, anlama, algılama kabiliyetleri gelişmiş, hızlı düşünen ve kendini doğru ifade edebilen öğrenciler yetiştirme gayesiyle düzenlenen “2. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” sınavı 24 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

5 ve 6. sınıflar ile 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki kategoride düzenlenen sınava, 5 ve 6. sınıflar kategorisinde 129 öğrenci, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde ise 39 öğrenci başvuruda bulunmuş; sınava 108 öğrenci katıldı.

Toplam Altı Kitap Okutuldu

Sınava başvuran öğrenciler, 5 ve 6. sınıflar kategorisinde Sezer Ün'ün yazdığı "Harflere Ne Oldu", Behiç Ak tarafından kaleme alınan "Çatıdaki Gezegen" ve Bernhard Hageman'ın "Emilia Ağaçta" adlı kitabından; 7 ve 8. sınıf kategorisinde yarışmaya katılan öğrenciler ise Figen Yaman Coşar'ın "Masal İstanbul", Aisha Saeed'in "Okumak İstiyorum" adlı kitabı ile Almıla Aydın'ın yeni eseri Malikanedeki Yabancı" adlı kitabından sorumlu tutuldular.

Sınavda Öğrencilere 50 Soru

50 soru üzerinden 60 dakika olarak gerçekleştirilen sınavın sonuçları, 26 Nisan 2022 tarihinde okulun internet sitesinde açıklandı. Her iki kategoride de dereceye giren öğrenciler için 28 Nisan Perşembe günü Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Şube Müdürü Bahattin Aydoğmuş, Okul Aile Birliği Başkanı Kübra Çelikkalp, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu

Yarışmada birinci olan Haldun Mete Yörük ve Öykü Duman’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan; ikinci olan Sahra Birinci ve Berkay Ellialtıoğlu’na Şube Müdürü Bahattin Aydoğmuş; üçüncü olan Yağmur Deren Kuşak ve Fatma Ecrin Bilir’e Okul Aile Birliği Başkanı Kübra Çelikkalp verdi. Şartname kapsamında doğru sayısı azlığı nedeniyle 5 ve 6. sınıflar kategorisinde dördüncü olarak jüri özel ödülüne layık görülen Zehra Aktaş’a ise ödülü Türkçe Öğretmeni Deniz Erden tarafından verildi.

Yarışmada her iki kategoride de dereceye giren öğrencilerden birinci olan öğrenciler 500 TL, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirilirken; ikinci olan öğrenciler 300 TL, plaket ve başarı belgesi; üçüncü olan öğrenciler ise 200 TL, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Yarışmada ilk 10 dereceye giren tüm öğrencilerimize ise başarı belgeleri Şehit Mahmutbey Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri tarafından takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184