MEB-DER ‘’Bİ DÜNYA KADIN’’ PROJESİ’Nİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği'nin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Bi Dünya Kadın' Sakarya Örneklemi projesi Şehit Mahmutbey Ortaokulu ve Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.

MEB-DER ‘’Bİ DÜNYA KADIN’’ PROJESİ’Nİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR


MEB-DER Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu, Projemizin Hendek  etabında ilk olarak Ziya Gökalp ortaokulu ve Atike Hanım Anadolu Lisesinde başladığımızı kadına yönelik şiddet, öncü kadın (anne), birey olarak kadın, kadınların demokrasiye katkısı ve aile içi iletişim konulu seminerlerimize bu hafta Şehit Mahmutbey Ortaokulu ve Şehit Ali Gaffar Ortaokulu ile devam ediyoruz.

İki okulumuzda Altıyüz yirmi bir öğrenciye hitaben yapılan seminerde öğrencilerin konuya ilgileri ve katılımları oldukça mutluluk vericiydi.

Abidin Dayıoğlu ayrıca, Bi Dünya Kadın Projesi ile aile kurumunun korunması ve geliştirilmesi, kadına şiddetin önlenmesi, kadınların birey olarak kabul görmesi, karar alma mekanizmalarına dahil edilmeleri, sosyal risk olmaktan çıkarılıp topluma kazandırılmaları çalışmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Bu yönde bir toplumsal bilinç oluşturmak için okullarımızda seminerler veriyoruz. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bu projede iş birliği protokolümüz var. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın MevlütKuntoğlu’nun desteğini her zaman yakından hissediyoruz.

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Müdürü Recep Yazıcı ve Şehit Ali Gaffar Ortaokulu Müdürü Aykut Duman’a yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Proje eğitmenimiz Ziya Gökalp Ortaokulu Rehber Öğretmeni Hakan Tuncel ile öğrencilerimizde toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmaya dönük eğitimlerimiz önümüzdeki hafta Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hendek Anadolu Lisesinde devam edecek dedi.




Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184