MEB-DER HENDEK’TE EĞİTİMLERE BAŞLIYOR

Milli Eğitimciler Birliği Derneği tarafından Hendek’te toplam 10 Okulda Öğrenci ve Velilere yönelik Eğitimler verilecek.

MEB-DER HENDEK’TE EĞİTİMLERE BAŞLIYOR


Milli Eğitimciler Birliği Derneği (MEB-DER) Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu, Derneğimizin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan "Bi Dünya Kadın Projesi" Sakarya örneklemi projesi kapsamında daha önce İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Orhangazi Kültür merkezinde "İslam coğrafyasında yaşananlar" konulu konferans, Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan ŞENOL Adapazarı Kültür Merkezinde Sakarya’da görev yapan tüm rehber öğretmenlere "Bi Dünya Kadın" konulu konferans, TRT iyi fikir program sunucusu sanatçı Züleyha ORTAK, Sakarya Üniversitesi araştırma görevlisi Fatma Zehra Toçoğlu, İHH gönüllüsü Şengül Morgül Adapazarı Kültür Merkezinde "Savaşta Kadın olmak" konulu konferans verilmişti. Yine Proje kapsamında Öğrencilere yönelik Adapazarı, Erenler, Serdivan ve Arifiye ilçelerinde öğrencilere yönelik "Öncü Kadın Anne" konulu seminerler yapıldı.
Projenin Hendek etabı 26 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve Hendek’te toplam 10 okulda Öğrenci ve Velilerimize yönelik Eğitimler vereceğiz.

Sakarya Valiliğinin onayı ve Sakarya İl Dernekler Müdürlüğünün desteğiyle, Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi, Hendek Anadolu Lisesi, Hendek Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hendek İmam-Hatip Lisesi, Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hendek Ziya Gökalp Ortaokulu, Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulu, Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu ve Hendek Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulu’nda eğitimcilerimiz Hatice Yılmaz ve Hakan Tuncel tarafından liselerde 10 ve 11.sınıf Öğrencilerine, Ortaokullarda 6.7.8.sınıf Öğrencilerine "Öncü Kadın Anne, Kötü Alışkanlıklardan Korunma, Madde Bağımlılığının Zararları" konulu seminerlerle çocuklarımızın bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz.

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği olarak Derneğimizin kuruluş amacı Ülkemizin kalkınmasına maddi ve manevi katkıda bulunmak, geleceğimizi eğitimde "Önce ahlak ve maneviyat" prensibini esas alarak maneviyatçı nesiller yetiştirilmesinde görmekteyiz.
Eğitimde kalitenin ve iyi insan yetiştirmenin göstergesi okutulan kitapların içeriği ve yetiştirilen nesillerin topluma sağladığı fayda ve verdiği güven olmalıdır. Bi Dünya Kadın; Sakarya örneklemi projesi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeğe değer görülerek kabul edilmiş bir projemizdir. Proje kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de işbirliği protokolümüz vardır.

Bu projeye katkı sağlayan genel merkez yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Hendek İlçemizdeki dava arkadaşlarım olmak üzere Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Dernekler Müdürlüğüne ve proje eğitmeni öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184