Nene Hatun İmam Hatip Proje Ortaokulu Oldu

Hendek Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu, örgün öğretimle birlikte hafızlık projesi uygulayan Okullar statüsüne alındı.

Nene Hatun İmam Hatip Proje Ortaokulu Oldu


Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 14.04.2020 tarihli yazıları gereğince 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Hendek Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu Örgün Öğretimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulayan Okullar statüsüne alındı.

Nene Hatun Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu

Millî Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği kapsamında Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu “Örgün Öğretimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulayan Okullar” statüsüne alındı.

Bayraktepe Derneği tarafından Hendek’te 2017 yılında yapımı tamamlanarak Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olması şartıyla protokolle bilâ-bedel Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim yılına başlamıştı. Aday Hafızlık Proje Okulu iken 23.03.2020 tarih 5816090 sayılı Bakan Onayı ile Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olduğu, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 14.04.2020 sayılı resmi yazısı ile bildirildi.
Ön kayıt ile Öğrenci alınacak

Nene Hatun Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu’na ön kayıtla/sınavla Öğrenci alınacağı, 20 Nisan-10 Haziran 2020 tarihleri arasında online veya telefonla ya da bizzat Okula gidilerek ön kayıt yaptırılabileceği öğrenildi. Öğrenci seçimleri için Hafızlık Projesi kapsamında Öğrenci seçim kurulu oluşturulacağı ve yapılacak akademik seviyeyi ölçme ve yetenek sınavının 15-30 Haziran 2020 arasında belirlenecek bir tarihte gerçekleştirileceği, tarihin virüs/salgın sebebiyle yeniden belirlenebileceği öğrenildi.

Milli Eğitim ve Müftülük İş Birliği

Eğitim, program ve planlamaların uygulanmasını sağlamak üzere İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte sorumludur. Proje hakkında, Okul Müdürlükleri aracılığıyla Öğrenci ve Velilere yönelik bilgilendirme ve Cami, Kur’an kursu, Müftülük ve Diyanet Gençlik merkezlerinde, tanıtım çalışmaları yapılır.

Protokol kapsamında taraflar arasında hafızlık ve akademik Eğitim sürecine yönelik izleme ve değerlendirme komisyonu oluşturulur. Komisyon; İl/İlçe Milli Eğitim Müdürü̈, ilgili Okul Müdür/Müdür Yardımcısı, İl/İlçe Müftüsü̈, Kur’an kursu yöneticisi, Din Kültürü̈ ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve/veya meslek dersleri Öğretmeni (tercihen hafız), Kur’an kursu öğreticisi ve rehber Öğretmen olmak üzere yedi kişiden oluşur ve yılda iki defa toplanır.

Millet Devlet İş Birliği Eğitimdeki başarıya yansır

İlçemizdeki STK, iş insanları, esnaf ve hemşerilerimizin, eğitim faaliyetlerimizde yanımızda olmaları hem kurumumuza güç katmış hem de meslektaşlarımızın motivasyonunu artırmıştır diyen Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Eğitim, Kültür ve Gençlik Faaliyetlileri kapsamında, Nene Hatun Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu’muzun İlçemize kazandırılmasını sağlayan; Bayraktepe Derneği Onursal Başkanlarına, Yönetim Kurulu Başkanlarına, İş insanı, esnaf ve eşraftan oluşan Yönetim Kurulları Üyelerine ve Hendekli hemşerilerimize, Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’a, Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz’a ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a teşekkür ederim ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184