ÖĞRETMEN ADAYLARI ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ’NÜ COŞKUYLA KUTLADI

Öğretmenler Günü sebebiyle görevdeki öğretmenler ve emekli öğretmenler yönelik pek çok kutlama etkinliği yapıldığı gibi Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından da geleceğin öğretmenleri olan öğretmen adayları için de yemekli bir toplantı düzenlendi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ’NÜ COŞKUYLA KUTLADI

Gün içinde öğretmen adayları tarafından Fakülte bahçesine kurulan standlarda, her bölüm kendi alanlarıyla ilgili öğretmenlikte kullanabilecekleri materyal ve etkinliklerin tanıtımını yaptılar.

Öğretmen adaylarını daha mesleklerine başlamadan bu kutsal mesleğin hazzını yaşatmak amacıyla geçen yıl başlatılan ve geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan bu yıl ki öğretmen adayları için Öğretmenler Günü yemeği Sakarya Üniversitesi Serdivan Kampüsü personel yemekhanesinde düzenlendi. SAÜ Rektörlüğü’nün son sınıf olan öğretmen adayları için verdiği yemeğe vize haftasında olunmasına rağmen ilgi yüksekti. SAÜ Rektörlüğü tarafından ayarlanan araçlarla merkez kampüse giden öğretmen adayları daha şimdiden Öğretmenler Günü’nü protokol ortamında kutlayarak bu kutsal mesleğin hazzını yaşadılar.

Yemeğe Sakarya Valisi H. Avni Coş, vali yardımcısı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, rektör yardımcıları, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, dekan yardımcıları ve Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam ve Sakarya Üniversitesi’nin diğer yöneticilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, yemekten önce tüm masaları tek tek dolaşarak öğretmen adayları ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Yemekte ilk sözü alarak öğretmen adayları adına konuşma yapan Eğitim Fakültesi öğrenci temsilcisi Mesut Karayiğit, böyle bir organizasyona vesile oldukları ve sahiplendikleri için Rektörlüğe-Üniversiteye ve Dekanlığa-Fakülteye teşekkür etti. Karayiğit konuşmasına, Öğretmenliği her yönüyle kutsal bir meslek olduğu bildiklerini, severek ve isteyerek bu mesleği seçtiklerini, mezun olduktan sonra bu mesleği bu Üniversite ve bu Fakülte'nin bir mezunu olarak Hocalarından aldıkları feyz ile ayrım yapmadan tüm vatan sathında gururla yapacaklarını arkadaşları adına söz vererek belirtti.

Daha sonra konuşmaya gelen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan da öğretmen adaylarını en iyi şekilde yetiştirerek bu kutsal mesleğe göndermenin çabasında olduklarını belirtti. Öğretmen adaylarının akademik olarak başarılı ve kendini kabul ettirmiş Fakülte’den mezun olduklarını belirten Prof. Dr. Karahan, Fakülte’nin akademik kadro olarak her geçen gün geliştiğini, bu gelişmenin yayın ve projelere de yansıdığını ve bu gelişme ve başarıların sahaya gönderdikleri öğretmen adaylarına da yansıtmayı hedeflediklerini söyledi. Doğal olarak zaman geçtikçe, ilerlemeler oldukça ihtiyaçların da arttığını, bu ihtiyaçların giderilmesi için de her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. Karahan, sözlerini, “öğretmenlerin bilgi ve donanımlarının yanı sıra iyi birer model olmaları gerektiğini” vurgulayarak tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise konuşmasına, öğrencilerden yoğun bir şekilde kendisine Fakülte olarak merkez kampüse gelmek istediklerine dair mesaj ve tweetler aldığını “Fakülte olarak kampüse gelmek istiyordunuz işte geldiniz, hepinizi yemeğe aldık” şeklinde espirili bir girişle başladı. Eğitim Fakültesi’nin üniversitenin en önemsedikleri fakültesi olduğunu, çünkü Eğitim Fakültesi’nin üst üste aldığı başarılarla önce Türkiye 3.sü bu yıl da Türkiye 2.si olarak gösterip kendini önemli yere koymuştur. Böyle bir fakülte elbette hem üniversitemizin hem de Sakarya’nın en önemli bir eğitim kurumu olacağını belirten Prof. Dr. Elmas, öğretmen adaylarına gittikleri ve görev yapacakları yerde şimdiden başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak konuşmaya gelen Vali H.Avni Coş da böyle bir günde böyle başarılı bir Fakülte’nin öğretim elemanları ve genç öğretmen adaylarıyla birlikte olmaktan çok mutluluk duyduğunu, öğretmenlik adına konuşulacak çok şey olduğunu ama öğretmenlerin ve öğretmenlerin öğretmenlerinin huzurunda öğretmenlik adına bir şeyler söylemenin uygun olmayacağını belirterek her geçen gün gelişmekte olan bir Türkiye ve daha da gelişecek olan bir Türkiye görmekte olduklarını, gelişecek olan bu Türkiye’de en büyük sorumluluğun öğretmenlere düşeceğini, hele ki yarının genç öğretmenlerine bu hedefte daha fazla ihtiyacın olacağını söyledi. Vali Coş, genç öğretmen adaylarına, mesleklerine en kısa zamanda başlayarak hayırlı ve başarılı bir hizmette bulunmalarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Öğretmen adayları için düzenlenen yemekli toplantı, Sakarya Üniversitesi Konservatuarı öğrencilerinin Türk Sanat müziğinden oluşan müzik dinletisi, öğretmen adaylarının şiir dinletisi, video gösterileri ve en son da protokol ile birlikte toplu şekilde öğretmen marşını okumalarıyla tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184