ÖĞRETMENLER OSMANLICA ÖĞRENİYORLAR

Hendek öğretmenevinde başlayan Osmanlı Türkçesi Kursuna öğretmenler büyük ilgi gösterdiler.

ÖĞRETMENLER OSMANLICA ÖĞRENİYORLAR


Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği öğretmenler Hizmet içi eğitim kursuna alındılar. 

Osmanlıca okumanın ve yazmanın zevkine varan öğretmenler, kurs sonunda yapılan imtihanda 70 ve üzeri puan alanlar sertifika alabilecek ve bir sonraki Orta Seviye kursuna katılabilecekler.  Başarılı olan öğretmenler okullarında Osmanlıca Derslerine girebilecekler. Kursa katılan öğretmenler Osmanlıcanın sanıldığı kadar zor olmadığını, geleceğimiz açısından yeni kuşakların mutlaka öğrenmesinin gerekliğini vurguladılar.

Derse büyük bir şevkle gelen öğretmenler, dersin işlenişi ve materyal desteğinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Halk Eğitim ve diğer eğitim kurumlarında Osmanlıca dersi veren Kurs Eğitmeni Ferhat Gülenç; Öğretmenlerimizin çok gayretli olduğunu mesai sonrasında büyük bir fedakârlık yaparak hatta kar kış demeden büyük bir şevkle gelmelerinin Osmanlıcanın ehemmiyetinin gerçekleştiğini ifade etti. Gülenç ; Kurslara yoğun bir ilginin oluşu özellikle öğretmenlerimizin, müdürlerimizin Ayrıca Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sabri Doğan’ın katılımı ve destekleri kendilerini memnun ettiğini, Osmanlıcanın öğretmenlerimiz tarafından benimsenmesi ecdadımızla köprünün sağlam bir surette kurulacağını ifade ederek Hendek’te Osmanlıca kurslarına destek veren herkese Hayrat Vakfı adına teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184