ÖZEL YURTLARIN YARI TATİLDE AÇIK OLMASI İSTENİYOR

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarı tatilinde Hendek’te hizmet veren Özel Öğrenci Yurtları kapanıyormu sorusunun gündeme gelmesi ile özellikle Bayan Öğrenciler ne yapacaklarını şaşırdı.

ÖZEL YURTLARIN YARI TATİLDE AÇIK OLMASI İSTENİYOR


Bazı Özel Bayan Öğrenci Yurtlarının Okulların kapalı olduğu dönemde Yurtları kapatacakları dile getiriliyor.

Bayan Öğrenciler Mağdur edilmemeli

Üniversite Öğrencisi Bayanlar Yurtların tatilde kapalı olması durumunda mağdur olacaklarını dile getirdiler.

Üniversite Öğrencilerinin bazıları bütünleme kurslarına, bazıları da  KPSS hazırlık kursları için Dershaneye gitmeleri, bazı Öğrenciler de kış şartları nedeniyle memleketlerine gidemedikleri ve bundan dolayı  Özel Öğrenci Yurtlarının Okulların tatil olduğu dönemde de açık olması gerekiyor.

Hendek’te SAÜ Eğitim Fakültesinde Eğitim gören bayan Öğrenciler taleplerini ve serzenişlerini şu ifadelerle dile getirdiler.

Sınıf Öğretmenliği bölümünde ve diğer bölümlerde okuyan bayan Öğrenciler, Hendek'te özel Öğrenci Yurdunda kalıyoruz. Bu sene son senemiz olması nedeniyle KPSS’ye hazırlanmak için Dershaneye gidiyoruz. Dershaneye gidiş tarihlerimiz Okulların kapandığı tarihe denk geliyor. Bizlere kaldığımız Özel Yurtların o tarihlerde kapalı olacağı ve açılmayacağı bilgisi verildi. Bizler o tarihlerde nereye gideceğiz ve nerede kalacağız. Kaldığımız yurtlar da bir yıllık anlaşma karşılığı ücret ödüyoruz. Kaldığımız yurdun kapalı kalması halinde mağdur olacağız. Talebimiz Yurtlarımızın ilk yarı tatili döneminde açık olmasıdır.

Yurtlar Keyfi Hareket Etmemeli

Yurtların açık olması gerektiğini vurgulayan bir diğer Üniversite Öğrencisi de serzenişlerini şu ifadeler ile dile getirdi. Ben Hendekte Üniversite okuyan mağdur Öğrencilerden biriyim. Peki bu öğrenciler neden mağdur?

Üniversitemiz bir hafta sonra dönemi bitiriyor. Son sınıf öğrencilerinin ise KPSS’ye çalışması nedeniyle dershaneleri devam ediyor. Fakat özel yurtlar bir dönemin parasını çatır çatır alırken dönem arasında yurdu açmıyoruz, biz Milli Eğitime bağlıyız onlardan haber bekliyoruz diyerek haftalardır bizi erteliyorlar. Ortada imzalanan bir sözleşme var ödenen bedeli var. Öğrencilerin aileleri o kadar parayı zorlanarak öderken dönem arasında özel yurtlar biz açmıyoruz diyor. Hangi hakla? Ben ve benim gibi olan son sınıf Öğrencileri ne yapacak, kimin umurunda!

Dershaneler ve yurtlar bütünleme haftasında açmak zorunda diyerek tarihleri bizler için tekrar değiştirdi. Yurtlar ise biz size döneriz modun da takılarak bizi hala son güne bırakıyor. Hendek Öğrenci memleketi. Dershaneler ve yurtlar neden Öğrencileri düşünerek haberleşip bir düzen oluşturmuyorlar? Geleceği kurtaracak olan Öğrencilerle neden kimse ilgilenmiyor. Hani biz geleceği kurtaracağız ya desteğiniz nerde? Yetkili kişilerden bu konuyla ilgilenmeleri istiyoruz, Hendek’te ki yurtlar öğrencilerini mağdur etmesin.

Okulların tatil olduğu dönemde bir kısım Öğrenci bütünleme sınavları için, bir kısım Öğrenci KPSS hazırlık kursları için Dershaneye gitmek zorunda. Bir kısım Öğrenci de yoğun kış şartları ve ekonomik nedenlerle Okullar tatil olmasına rağmen ailesinin yanına gidememektedir.

Özel Yurt Yetkililerinin bunları dikkate alarak ilçemizde misafir olan Öğrencilerimizi mağdur etmemek adına Yurtları açık tutacaklarına inanıyoruz.


Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184