Şehit Mahmutbey’den Bilim Fuarı

Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafınadn TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Şehit Mahmutbey’den Bilim Fuarı

Şehit Mahmutbey Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı 16 Aralık Perşembe günü okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Fuarın açılışı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi Müdürü Furkan Mücahit Yenel tarafından gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülke genelinde ve ilimizde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenleniyor.

Bu fuarlardan birisi de 16-17 Aralık tarihinde iki gün olarak Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlendi. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen bilim fuarının açılışını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan gerçekleştirdi.

Açılıştan önce Fen Bilimleri Öğretmeni Mustafa Yaşar Yılmaoğlu ve Ayten Yayla rehberliğinde izleyicilere çeşitli gösteri deneyleri yapıldı. Fuarı 25. Dönem milletvekilimiz Ali İnci, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özyürek, Akova Mahalle Muhtarı Ramazan Kaya da ziyaret etti. Fuar çeşitli okullardan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve idareciler olmak üzere yaklaşık 1200 kişi tarafından ziyaret edildi.

Fuar kapsamında birbirinden güzel 12 tane STEM ve robotik kodlama içerikli, 13 tane fen bilimleri içerikli olmak üzere toplam 25 proje sergilendi. Fuar kapsamında sergilenen projeler, 7 öğretmenin danışmanlığında 65 öğrenci tarafından hazırlandı. Okul Müdürü Recep YAZICI, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarının bu yıl beşincisini düzenlemekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında projelerin yapıldığını ifade etti. Okul Müdürümüz, ayrıca fuar alanının ve projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese, özellikle proje yürütücülüğünü gerçekleştiren Fen Bilimleri Öğretmeni Adnan DAMAR´a teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184