STEM ve Robotik Kodlama Sınıfı Açıldı

Hendek'in ilk ve tek "STEM ve Robotik Kodlama Sınıfı" Şehit Mahmutbey Ortaokulunda açıldı.

STEM ve Robotik Kodlama Sınıfı Açıldı


Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Adnan Damar´ın talebi ile oluşturulan STEM ve Robotik Kodlama Sınıfında haftanın üç günü öğrenciler kodlama öğrenerek Mart ayında Şehit Mahmutbey Ortaokulunda gerçekleştirilecek olan Teknoloji Şenliğine kendi kodladıkları robotlarla katılmak istiyorlar.

Okul Aile Birliği ve okul idaresi tarafından da desteklenen sınıfa şimdilik 2 adet M-Bot ve 2 adet Aurdino Eğitim Seti satın alarak öğrencilerin hizmetine sunulmuş. 

Okul Müdürü Recep Yazıcı, çocukların ilgilerine, hobilerine, yeteneklerine hitap eden faaliyetlere önem verdiklerini, bu kapsamda okullarında keman, gitar, tiyatro, şiir dinletisi, bilim şenliğine hazırlık çalışmaları, voleybol, hentbol, basketbol, futbol, resim kurslarının açıldığını belirterek, "Teknolojiyi sadece tüketen bir nesil yerine teknoloji üreten, teknolojiye katkı sunan nesillere ihtiyacımız olduğunu hepimizi biliyoruz. Bu anlamda bizden destek isteyen öğretmenimize Okul Aile Birliğimiz ile destek olmaya çalışarak Hendek'te bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz." Dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184