SUBÜ Öğrencileri Metaverse Evreninde Ofis Açtı

SUBÜ Hendek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Metaverse evreninde tasarladıkları toplantı ofisinde sektör temsilcileriyle buluştu.

SUBÜ Öğrencileri Metaverse Evreninde Ofis Açtı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, bölüm başkanı Öğr. Gör. Dr. Metin Çengel öncülüğünde Sakarya’da Metaverse ve NFT (Dijital Sahiplik) teknolojileri üzerine çalışmalar yapan IZM Game Studios ve EkonSoft firmalarının yöneticileri ile Metaverse evreninde düzenlenen toplantıda buluştu.

Yararlı bir çalışmanın ilk adımı

Tasarlanan Meet adındaki ofiste gerçekleştirilen toplantıda, yeni teknolojiler Metaverse ve NFT konularında bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Kariyerini bu alanlar üzerinde geliştirmek isteyenlerin neler yapması gerektiği konusunda beyin fırtınası yapılırken, öğrencilerin hangi altyapı alanlarına yönelmelerinin katkı sağlayacağı tartışıldı.

Sektör temsilcileri Hüseyin Bayer ve Ömer Yusuf Şahin, öğrencilere ilgili alanlarda çalışmanın öneminden bahsederek kendilerini Metaverse evrenine hazırlamaları gerektiğine vurgu yaptı. Öğr. Gör. Dr. Metin Çengel ise öğrencilerin gelecekleri açısından çok yararlı bir çalışmanın ilk adımını attıklarını belirtti. İlerleyen süreçte söz konusu alanlarda üniversite genelinde daha üst düzey çalışmalara öncülük edeceklerini ve öğrencilerin vizyonunu genişletme çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184