TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEĞİ

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocuklarının Eğitimi, Hendek Mustafa Asım İlkokulunda gerçekleştiriliyor.

TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEĞİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü  (ILO)’nün ortak projesi olarak gerçekleştirilen Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocuklarının Eğitimi, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu sene Mustafa Asım İlkokulu’nda gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Güneydoğu İllerinden İlçemize gelen tarım işçilerinin çocukları tespit edilerek çocuk işçi olmalarının önlenmesi ve Öğrencilerin Okullaştırılmaları sağlanıyor.
Mustafa Asım İlkokulunda 1 Ağustos 2016 itibari ile başlayan projede Kazımiye, Sümbüllü ve Karadere Mahalleleri pilot Mahalle olarak seçilmiş ve buralarda yapılan alan taraması sonucu Öğrenciler belirlenmiştir. Projenin Okullar açılana kadar devam etmesi planlanırken, çocukların Eğitim ve Öğretim süreci boyunca Ulaşım, Kırtasiye ve Yemek ihtiyaçları proje kapsamında karşılanıyor.
Proje kapsamında Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Mustafa Asım İlkokulunda çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öcal Danyeri, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ersel Dede, Okul Müdürü ve Öğretmenler de katıldı.

Kahvaltı sırasında çocuklarla sohbet eden Kaymakam Akbıyık, çocukların sorunları olup olmadığını ve projeden memnuniyetlerini sordu. Kahvaltı sonrasında ise protokol üyeleri tarafından çocuklara kırtasiye malzemelerinin dağıtımı yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184