YARGI KARARIYLA MÜDÜRLER GÖREVE İADE!

Hendek, Akyazı ve Serdivan’da görevden alınan birçok müdürün göreve iadesiyle ilgili karar çıktı.

YARGI KARARIYLA MÜDÜRLER GÖREVE İADE!


Türk Eğitim Sen avukatı Aydın Demir, son olarak Hendek’te görevden alınan Noksel İlköğretim Okulu Niyazi Varoğlu’nun açtığı davayı kazandığını duyurdu. Demir, Sakarya 2. İdare Mahkemesinin Varoğlu’nu haklı bularak puanlama uygulaması ve görevden alma ile ilgili yapılan işlemlerde yürütmeyi durdurma kararı verdiğini kaydetti. Demir, davaların bir bir kazanıldığını belirtirken, müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili uygulamaların yargıdan döndüğünü söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları devam ediyor. Bu doğrultuda ilimizde birçok okul yöneticisi Sakarya 1. ve 2. İdare Mahkemelerine açtığı davalarda hukuk savaşını sürdürüyor. Hendek, Akyazı ve Serdivan’da görevden alınan birçok müdürün göreve iadesiyle ilgili karar çıktı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yeni düzenlemelerle puanlama ve görev yeri değişiklikleri nedeniyle birçok okul müdürü görevinden alınmıştı. Eğitim camiasında büyük tartışmalara neden olan yeni uygulamalarla ilgili görevden alınan müdürler yargı yoluyla göreve iade hakkı kazanıyor. Yeni okul müdürlerinin birçoğu da değişirken görev iade hakkı kazana eski müdürlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184