Yenimahalle Anaokulunda Ağırlandılar

OPIECE “Çocuk Dostu Oyun Sokağı” projesinin 2. Gününde proje ortağı yabancı ülkeler Yenimahalle anaokulunda ağırlandı

Yenimahalle Anaokulunda Ağırlandılar


Hendek Yenimahalle Anaokulunun ortağı olduğu, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin koordinatörlüğünü üstlendiği 2018 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca hibelendirilenErasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA203) Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar Kapsamında; Erasmus+ 2018-1-TR01-KA203-058784 numaralı, “Outdoor-orientedPractices in EarlyChildhoodEducation” OPIECE (Çocuk Dostu Oyun Sokağı) isimli projenin Türkiye hareketliliği gerçekleştirildi.

Bahsi geçen projenin, Türkiye ayağında; Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü, Yenimahalle Anaokulu Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi, Avrupa ayağında; Hollanda, Portekiz ve Litvanya’dan katılan akademisyenlerle birlikte toplamda 6 ortak kurum bulunmaktadır.

Projede, 4 hareketlilik planlanmış olup; yukarıda bahsi geçen ülkelerde "Çocuk Dostu Oyun Sokağı" modellemesi üzerine toplantılar gerçekleştirilmiştir. Projenin ilk faaliyeti 19-24 Ocak 2019 tarihlerinde Hollanda'da gerçekleştirilmiştir ve yaygınlaştırma faaliyetlerine başlanmıştır.

Projenin ikici faaliyeti; 03-05 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Hendek'te gerçekleştirilmiştir.

3 gün süren toplantının 2. Günü; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ hanımefendinin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sabri DOĞAN’ ın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Bedir BAYRAM’ ın katılımlarıyla Yenimahalle Anaokulunda gerçekleştirilmiştir. Hollanda, Portekiz ve Litvanya ülkelerinden gelen Akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; “Çocuk Dostu Oyun Sokağının Modellemesi” üzerine sunumlar ve workshoplar yapılmıştır. Ayrıca Hendek’te görev yapan 25 öğretmene Litvanya ekibi tarafından Çocuk Dostu Eğitim Sokağı Farkındalık Eğitimi düzenlenerek öğretmenlerin süreç hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

Yapılan açılış konuşmasında; İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet DURMUŞ, yaptığı anlamlı konuşmada; “Böylesine titizlikle hazırlamış oyun sokaklarının Sakarya’ya örnek olacağını ve daha birçok çocuğun bu oyun sokağındaki imkânlardan faydalanması gerektiğini, projenin çocuklara ve eğitime yansımasının önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Yenimahalle Anaokulu Müdürü Nuriye ÜNAL; “Projesin nihayetinde; Litvanya, Portekiz, Hollanda, Sakarya Üniversitesi, Hendek ,Belediyesi ve Yenimahalle Anaokulunun işbirliği ile,  Çocuk Dostu Oyun Sokağı 3D Modellemesi oluşturulacak ve modelleme, yapılmış protokoller çerçevesinde Hendek Belediyesi tarafından Hendek’te belirlenmiş bir sokakta hayata geçirilecektir. Proje, çıktıları itibarıyla ülkemizde bir ilk olma özelliği taşımakta ve proje sonunda ortaya çıkan deneyim ve kazanımların Türkiye’de uygulanabilirliğinin arttırılması için çalışmalar yürütülecektir. Aynı şekilde proje ortağı ülkeler proje çıktılarını kendi ülkelerinde uygulamak üzere girişimlerde bulunacaklardır.” Şeklinde bilgi verdi.

Toplantı programı, misafirlere hediyelerinin takdim edilmesi ve Türk kahvesi ve lokum ikramı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184