Ziya Gökalp Öğretmen ve Öğrencileri Hırvatistan'da

Hendek Ziya Gökalp Öğretmen Ve Öğrencileri Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları projeleri kapsamında Hırvatistan'da

Ziya Gökalp Öğretmen ve Öğrencileri Hırvatistan'da

 Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları projeleri kapsamında 2020 yılında kabul edilen 2020-1-TR01-KA229-093845-1 Numaralı Atıklarımızla Geleceğe isimli projemizin Hırvatistan hareketliliği için 4 öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekibimiz Hırvatistan'a gitti.

 Son yıllarda daha sık konuşulan ve önem kazanan sürdürülebilirlik kavramının en büyük destekçilerinden biri geri dönüşüm olarak değerlendirilmektedir. Artan nüfus ve gelişen sanayi, emisyonların artmasına ve dolayısıyla çevrenin kirlenmesine neden olmaktadır. Tüm bu gelişmeler biyoçeşitliliğin azalması, insan sağlığının olumsuz etkilenmesi, doğal kaynakların tükenmesi gibi olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir.

Geri dönüşüm ise tam da bu aşamada zararlı etkilerin azalmasına katkı sağlar çünkü geri dönüşüme giren her malzeme yeniden kullanılabilir hale getirilir ve çoğunlukla yeni kaynakların tüketimini sınırlandırır, üretimde açığa çıkan emisyonları önler.

 Aynı zamanda hem bireylere hem de kuruluşlara maddi olarak da kazanç sağlar. Gelecek nesillerin de iyi bir hayat sürmesine yardımcı olan ve canlı popülasyonunu koruyan geri dönüşümün tüm avantajlarını ve geri dönüşüm yaparak neler elde edebileceğinizi öğrenmek için Portekiz,İtalya, Litvanya ve Hırvatistan'dan okul ortaklarımızla bir araya geldik.

Yaşanabilecek başka dünyamız yok parolasıyla öğrencilerimiz geri dönüşüm odaklı etkinlikler gerçekleştirecekler.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2023, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184