Sakarya 14 Mayıs’ta 21 Yıllık Kazanımları Daha İleri Taşımaya Hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı’da spor kompleksinin açılışını yaptı. Onbinlerce Sakaryalı meydanda, “14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha ileri taşımaya, Türkiye Yüzyılı'nın inşası için doğru tercih yapmaya hazır mıyız?" sorularına yüksek sesle yanıt verirken, Erdoğan, “İşte benim gönlümün sultanı, gençliğimden beri sevdam olan Sakarya bu” diye konuştu.

Sakarya 14 Mayıs’ta 21 Yıllık Kazanımları Daha İleri Taşımaya Hazır

Başkan Ekrem Yüce ise, "Tüneller, metrolar, hızlı trenler, bölünmüş yollar, savunma sanayi hamleleri, hastaneler Cumhurbaşkanımız iktidarında yapıldı. Onlar konuşur AK Parti yapar" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı’da yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinin açılışına katıldı. Akyazı’da on binlerce Sakaryalı ile buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da büyük coşku ve heyecanla karşılandı. Açılış töreninde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, milletvekilleri, milletvekili adayları, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları yer aldı. Gerçekleştirilen açılışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sakarya Milletvekili adaylarını tanıttı.

Türkiye Yüzyılı için Sakarya’nın desteği çok önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yılda Sakarya’da hayata geçirilen yatırımlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Akyazı’daki spor kompleksinin açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakaryalıların 14 Mayıs’taki tercihinin Türkiye’nin yarınları için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde 71.4 oy oranıyla Marmara birincisi olan Akyazı’nın, 14 Mayıs’ta Türkiye birinciliği hedefi için, “Akyazı diyorsa, yapar” ifadelerini kullandı.

Bizler bu ülkenin hizmetkârlarıyız

Açılış programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, on binlerce vatandaşın Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’nin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bizler, bu ülkenin hizmetkârlarıyız. Bu kıymetli görevin başında olduğumuz sürece milletimiz ve vatanımız için gündüz gece demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 20 yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yol yürüdüklerini belirten Yüce, demokrasi ve kalkınma adımlarına karşı gelen herkese milletin desteğiyle direndiklerini belirterek, “Milletimizin ilmek ilmek ördüğü, her taşında büyük bir emeği ve aşkı barındıran bu duvarı hiçbir güç yıkamadı, yıkamayacak da” ifadelerini kullandı.

Gönül bağı olan bir milleti kim ayrılığa sürükleyebilir?

Başkan Yüce, “Unutmamalıdırlar ki; bizler, doğusundan batısına birbiriyle gönül bağıyla bağlanmış bir milletiz. Biz millet ve devlet olarak bir olduktan sonra bize hiçbir top, tüfek işlemeyecek, birliğimiz bozulmayacaktır. Bizim bugün halen daha yüreklerimiz Maraş’ta, Hatay’da Adıyaman’da, Urfa’da, Malatya’da, Diyarbakır’da, Gaziantep’te. Kilometrelerce uzaktayken bile böylesine birlik olmuş bir milleti kim ayrılığa sürükleyebilir? Yüreklerimiz bir attıktan sonra şerir olanların yüzü asla gülmeyecek, milletimiz buna cevaz vermeyecektir” dedi.

Onlar konuşur AK Parti yapar

2002 yılında Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını aktaran Başkan Yüce, “Ülkemiz büyük sorunlar içerisindeydi. 2008 yılında dünyada yaşanan krizi teğet atlattık. 2012 yılında MİT, 2013 yılında ise gezi olaylarıyla birliğimizi bozmaya çalıştılar. 17-25 Aralık operasyonlarını atlattık. 15 Temmuz darbe girişimini milletimizin feraseti ile yerle yeksan ettik. Bölgemizde devam eden savaşlar, pandemi ve deprem felaketine rağmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde üstesinden geldik, dimdik ayakta durduk. 20 senede barajlar, köprüler, tüneller, metrolar, stadyumlar, hızlı trenler, üniversiteler, bölünmüş yollar, savunma sanayide yerli ve milli silahlar, hastaneler, millet bahçeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti iktidarında yapıldı. Onlar konuşur AK Parti yapar. Türkiye yüzyılı şahlanma dönemi hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Yüzyılı vizyonu ile hizmet ve eserlere devam

Hizmet ve eserlerle Cumhuriyet’in yeni asrına daha güçlü girmeye millet ve devlet olarak hazır olduklarını belirten Başkan Yüce, “İnşallah milli irademizle Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Eğitimden endüstriye, savunmadan enerjiye, teknolojiden üretime kadar her alanda Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çalışacak, icraat ve hizmetlerimizle bu vizyonumuzu destekleyeceğiz. Millet, devlet ve ülke aşkıyla hayallerimizin peşinden koşmaya, daha güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Nesillerimize daha güçlü Türkiye bırakmak için omuz omuza çalışacağız. Bu vesileyle Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’mizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Savunma sanayinde çağ atladık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de devam eden sağlık yatırımı sayısının 450 olduğunu, Sakarya Şehir Hastanesi’nin de bu eserlerden biri olduğunu dile getirdi. Dünyanın örnek aldığı bir sağlık sistemine sahip olduklarını ifade eden Bakan Koca, son 21 yılda büyük yatırımlar yapıldığının altını çizdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle arasına mesafe koymayanlarla problemleri olduğunu belirterek, “Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayide çağ atladık. Bugün Altay tankı kara kuvvetlerimize törenle teslim edilecek. TCG Anadolu’yu yaptık. Savunma sanayimiz her geçen gün gelişiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yatırımları durduramayacaklar” dedi.

Cumhur İttifakını milletimiz en büyük zaferine ulaştıracaktır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, vatandaşların 14 Mayıs’ta millet ittifakına en iyi cevabını vereceklerini ifade ederek, “Aziz milletimiz 8 başlı sisteme, zihniyete izin vermeyecektir. Cumhur ittifakını yine milletimiz en büyük zaferine ulaştıracaktır. Açılışını yapacağımız tesislerin, hizmete alınacak Altay tankının hayırlı olmasını diliyorum” derken; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu vatanın birliğine bütünlüğüne göz diken kim olursa olsun, onların hayallerini zindana, rüyalarını kabusa çevireceğiz. Burada farklı milletlerden insanımız huzur ve barış içinde yaşıyor, bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. 14 Mayıs’ta sandıkta bu zillet ittifakına gerekli cevabı yine aziz milletimiz verecektir İnşallah ilk turda sizin oylarınızla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devam diyeceğiz” dedi.

Hikâyemiz vatanımızı sevmekle başladı

On binlerce Sakaryalı vatandaşın büyük bir coşkuyla karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanları, yolları dolduran Sakaryalıları görünce duygulandığını ifade ederek, bu tablonun Sakarya’nın, Akyazı’nın 14 Mayıs’a hazır olduğunu belirtti. 7’li masaya Akyazılıların, Sakaryalıların gerekli dersi vereceğini dile getiren Erdoğan, “Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Ben Sakarya'nın bu dersi vereceğine inanıyorum. Milli mücadele ruhunu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 21 sene değil 40 yıl dik durduk, dikleşmedik, bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Bizim kendi hikâyemiz vatanımızı sevmekle başladı” diye konuştu.

Sakarya bu acıyı iyi bilir

Deprem bölgesini asla yalnız bırakmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sakarya bu acıyı iyi bilir’ diyerek, “Dün Kahramanmaraş ve Nurdağı'ndaydım. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak 5 kez bölgeye gittik ama birileri de turist olarak gittiler. Biz iş yapmaya gittik. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Sakarya bu acıyı iyi bilir. 17 Ağustos'ta meydana gelen depremin acı hatıraları yüreklerimizde hala tazedir. Türkiye bugün 1999'a göre her bakımdan fersah fersah ileride bir ülke olarak depremlerin yaralarını daha hızlı sarıyor. İnşallah 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldıracağız. Ülkemizin tamamını depreme hazırlamak için kentsel dönüşüm projeleri hazırlıyoruz. Tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz” dedi.

TGC Anadolu, İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelme, Altay Tankı

TCG Anadolu uçak gemisini 70-80 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İHA'larımızı, SİHA'larımızı, AKINCI'mızı, Kızılelma'yı yapıyoruz. Bugün de Arifiye’de Altay tankını silahlı kuvvetlerine teslim edeceğiz. Sonunda onu da yaptık. Kardeşlerim diğer alanlarda da ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımlar atıyoruz TCG Anadolu'yu Karadeniz'e uğurladık. Bu bize yeter mi? İnşallah 14 Mayıs'ta görevi bize vermeniz halinde bu geminin iki kat büyüklüğündeki geminin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak.”

Sakarya benim gönlümün sultanı

Ülkenin kutlu yürüyüşünü, hırsları uğruna engellemeye çalışan fırsatçılara eyvallah etmeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanını dolduran on binlerce Sakaryalıya, “14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Sakarya, 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha ileri taşımaya hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı'nın inşası için bismillah diyor muyuz? Sakarya, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz?” sorularının ardından coşkuyla evet yanıtını veren vatandaşlara, “İşte benim gönlümün sultanı Sakarya bu. Benim gençliğimden beri sevdam olan Sakarya bu. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2023, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184