Fındık İhracatçılarından Sitem

Bilindiği gibi bağışıklık sisteminin güçlü olması Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir kazanım sağlamaktadır.

Fındık İhracatçılarından Sitem

Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin vs gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışmaktadırlar.

Son zamanlarda bu konuda yapılan haberlerde veya uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdalardan bahsedilirken,kuruyemişlerden sadece ithal birer ürün olan badem ve cevize yer verilmektedir.

İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir.

Aslında fındıkta zaten arz fazlası sorunu bulunduğu ve tüketiminin artırılmasına şiddetle ihtiyaç duyulduğu da bilinen bir husustur.

Hemen hemen tamamı ithal olan ve fındığımızın hem Türkiye’de  hem de dış ülkelerde rakibi durumunda bulunan bu ürünlerin öne çıkarılması ve bu haliyle maalesef sık sık basında yer alması son derece üzücüdür!... 

Dolayısıyla ilgililerin ve haber editörlerinin bu tür haberlere yer verirken çok dikkatli olmaları, yerli ve milli ürünümüz olan fındık aleyhine sonuçlar yaratacak bu tutumdan vazgeçmeleri ve Türk fındığını ön plana çıkarmaları arzu edilen ve beklenen bir durumdur.

İlyas Edip SEVİNÇ

Karadeniz Fındık ve Mamulleri

İhracatçıları Birliği

Yönetim Kurulu Başkanı

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2021, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184