Hendek’te KDV İndirim Denetimi

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e çekilmesinin ardından Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri KDV indirimi yakın takibe alındı.

Hendek’te KDV İndirim Denetimi

İlçedeki market ve bakkalları tek tek dolaşan ekipler, yapılan KDV indirimlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Etiket Ve Kasa Fiyatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildiği açıklamasının ardından Hendek Belediyesi zabıta ekipleri ilçemizde gıda ürünleri satan market ve bakkallarda denetimler yapmaya devam etti. 6502 sayılı tüketici haklarının korunması hakkındaki kanunu kapsamında ekipler, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmaması ve son kullanma tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştiriyor. Ekipler kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediğine bakıyor.

Gerekli İşlem Yapılıyor

Gıda ürünlerinde uygulanan KDV indiriminin ardından yoğun denetimlere başladıklarını ifade eden Zabıta Müdürlüğü, gıda ürünü satışı yapan zincir marketler ve bakkallar başta olmak üzere denetimlerin artarak devam edeceğini duyurdu. Yapılan denetimlerde ürünlerin etiketlerine ve son kullanma tarihlerine de özellikle bakan Zabıta ekipleri, usulsüzlük tespit edilmesi halinde gerekli işlemleri yapıyor.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184