Sakarya Fuarı Rüştünü İspatladı

Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, her geçen yıl başarısını katlıyor.

Sakarya Fuarı Rüştünü İspatladı

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar “Tarım ve hayvancılık sektöründe üretim potansiyeli ve insan gücü bakımından rüştünü ispatlayan şehrimiz gibi ziyaretçi ve katılımcı sayısı değerlendirildiğinde fuarımız da açıldığı ilk yıldan beri rüştünü ispatladı” dedi.

GL Platform tarafından Hendek Belediyesi Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda bu yıl 4.sü düzenlenen Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı ikinci gününde ziyaretçi akınına uğradı. Fuar katılımcısı firmalar, bir çok tarım ekipmanı satışı gerçekleştirdi. Fuara özel indirimler ise dikkat çekti.

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya’nın mevcut üretim potansiyeli ve çalışkan insan gücüyle ülkenin değerlisi olduğunu belirtti. Üreten, ürettiğiyle insanları doyuran çiftçilere şükran borçlu olduğumuzu söyleyen Bayraktar “Zarar pahasına üretmekten vazgeçmediler, onların kıymetini bilmek zorundayız. Bu fuar üreticiler için çok değerli. Bu sene de fuarda hiç boş yer yok, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım var. Sakarya’nın kendine yakışır, herkesin yer bulabileceği ve fiziki şartları çok daha iyi olan bir fuar alanına ihtiyacı vardı, yeni fuar alanı müjdesi hepimizi mutlu etti. Fuarımız ilimize, sektörümüze hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkürler” diye konuştu.

“Fark Yaratmak Lazım”
Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç ise fuarın yalnızca tarım ve hayvancılık ürünlerinin tanıtıldığı bir fuar olmadığını, burada aynı zamanda sektöre ait teknik ve teknolojik yeniliklerin araştırıldığını, tartışıldığını ve tanıtıldığını söyledi. Artık sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek, satış yapabilmenin başarı için yeterli olmadığını hatırlatan Genç “Online satışlar sayesinde herkes farklı marka ve fiyatlardaki ürün çeşitlerine bir tıkla ulaşabiliyor. Fark yaratmak lazım” dedi.

“Potansiyeli Değerlendirelim”
Genç, Türkiye’nin geniş ve verimli arazileri, iklim ve ürün çeşitliliği ile büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak “Bu potansiyeli daha iyi değerlendireceğimiz yeni yöntem ve teknolojilerle olumsuzluklarla daha iyi mücadele edebiliriz. Bu doğrultuda üreticilerimizin fuarda yeni teknoloji ve farklı ürünler görüp kıyaslamalarını, bilgi, yöntem ve beceriler edinmelerini önemsiyoruz. Bu sayede tarımsal verimliliğin ve elde edilen kazancı yükseleceğine inanıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184