Yüce’den Tarım Fuarı’nda Önemli Mesaj: “Sakarya’nın Adını Tarımda Altın Harflerle Yazacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’te dördüncüsü gerçekleştirilen tarım fuarında önemli bir mesaj verdi. Sakarya’nın son dönemde tarımsal kalkınma hamleleriyle öne çıktığını vurgulayan Yüce, şehrin ismini altın harflerle yazacaklarını ifade etti.

Yüce’den Tarım Fuarı’nda Önemli Mesaj: “Sakarya’nın Adını Tarımda Altın Harflerle Yazacağız”

Başkan Yüce, “Şehirlerin şehri Sakarya’yı tarımda dünya markası yapmak istiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’teki Sakarya 4. Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojiler ve Yem Fuarı’nın açılışı gerçekleştirdi. Yüce, fuar alanında bulunan Büyükşehir’in ve sektör temsilcilerinin stantlarındaki ürün ve makinaları inceledi. Plaket takdimine de katılan Yüce, törende tarımla ilgili önemli mesajlar verdi.

Dünya markası bir Sakarya

Sakarya’da hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi, Sera A.Ş, Arıcılık Projesi, Mera Islah ve Sulama Projesi çalışmalarından bahseden Yüce,  şehri bu alanda bir dünya markası yapmak istediklerini, bunun için gündüz gece çalıştıklarını anlattı.

Programa ayrıca Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç,  Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, ilçedeki tarım yetkilileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

“Tarım şehri Sakarya”

Sakarya’nın bereketli toprakları itibariyle bir tarım şehri olduğuna vurgu yapan Yüce, “Malumunuz şehrimiz; coğrafi konumu, elverişli iklimi ve bereketli topraklarıyla tarım konusunda pek çok etkin özelliğe sahip. Şehirlerin şehri Sakarya’mız aynı zamanda bir tarım şehridir.  Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu potansiyelimize sahip çıkıyor, verimliliğimizi daha da arttırıyoruz. Sakarya birçok numune projesiyle, tarım ve hayvancılık alanında ismini altın harflerle yazdırmayı başarmış bir şehirdir. Şehrimizi biliyoruz. Araştırmalarımızı yapıyor, toprak ve iklim yapımıza en uygun şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.  Toprağını bilen, ürününü bilen, üretim aşamasını öğrenen, gerekli tüm teknik ekipmana sahip üreticilerin yapacağı her iş verimli olacaktır” dedi.

Sakarya’nın vizyon tarım projeleri

Sakarya’da çiftçiye destek çalışmalarından bahsederken Büyükşehir Belediyesi’ni ülkenin örnek şehri yapan UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi gibi projelerini örnek veren Başkan Yüce, “Üreticilerimize, emekçi kardeşlerimize, üretim süreçlerimiz başlamadan önce üretim aşamalarıyla ilgili eğitimler verip bilgilendiriyor, gerekli bütün desteği sağlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne Sakarya’nın tarım ve hayvancılık potansiyeline yeni bir vizyon kazandıracak birçok projeye imzamızı attık.  Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi, Sulama ve Drenaj Çalışmaları, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fidan A.Ş. ve Sera A.Ş. Çalışmaları, Arıcılık ve Hayvancılık Projeleri, Mera Islah Projeleri’ni hayata geçirdik” diye konuştu.

Manda yetiştiriciliği projesi

Sakarya olarak ülke tarımına önderlik edecek çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yüce, “Üreticilerimize ve ülkemize tarımda ve hayvancılıkta önderlik edecek adımlar attık. Özellikle manda yetiştiriciliği konusunda gerçekleştirdiğimiz projelerimizle Sakarya’mızın potansiyelini ön plana çıkarmış olduk. Bu alanı değerlendirmek için Sera A.Ş koordinasyonunda Sakarya Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğini kurarak Tarım ve Orman Bakanlığımıza onaylattık. Böylece manda yetiştiricilerimiz bakanlığın tüm desteklemelerinden faydalanabilir duruma geldi ve manda yetiştiriciliği Sakarya’da resmiyet kazandı. Üretim olmadan kalkınma olmaz. Birlikte şehrimizi tarım ve hayvancılık alanında ülkemizin ve dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sakarya tarımda iddiasını sürdürmelidir”

Fuarda söz alan Vali Kaldırım ise, “Dolayısıyla tarımı ve topraklarımızı bu anlamda sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Sakarya tarımsal alanda gerçekten çok önemli ve bereketli bir bölge konumunda yer alıyor. Gerek üretme gerekse işleme noktasında inşallah daha da gelişerek Sakarya’yı tarımsal alanda Türkiye’nin en önemli şehri olmaya devam etmelidir” dedi. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Böylesine büyük bir organizasyonda sizleri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. İnşallah bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu fuarı önümüzdeki yıllarda geliştirerek devam ettireceğiz” diye konuştu.

Tören sonunda Vali Kaldırım, Başkan Yüce’ye plaket takdim etti. Fuar alanını detaylıca inceleyen Başkan Yüce, tarımda yenilikçi çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Fuarın 10 ve 13 Kasım tarihleri arasında tüm vatandaşlara açık olacağı belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184