23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hendek’te coşku ile kutlandı.

23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI


Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Hendek Atatürk stadında devam etti.
Hendek Atatürk Standında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Hendek Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Gökhan Aydın, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon Komutan Yüzbaşı Umut Âşık ve Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tüm okulları ve halkı selamladı.

Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, Atatürk’e göre, toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kesin manasıyla Milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan dolayı hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, Milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum diye konuştu.

Gösteriler ilgiyle izlendi

Program okulların hazırladığı folklor ve dans gösterilerinin yanı sıra şiirlerin okunması ile devam etti. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler protokol ve veliler tarafından büyük beğeni topladı. Programda resim, şiir, futbol, kompozisyon ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Çocuk şenliği

Hendek Belediyesi tarafından Hendek Otoparkında çocuk şenliği düzenledi. Çocuk şenliğinde çocuklar oyun gruplarından ücretsiz yararlanarak gönüllerince eğlenirken Hendek Rasimpaşa Sinema Salonu’nda "Renler Cumhuriyeti" isimli tiyatro oyunu da ücretsiz olarak sahnelendi.




Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184