42 GÜNDE 6000 ZİYARETÇİ

Hendek Belediyesi ve Hendekli Görme Engelliler öncülüğünde 9 Ocak 2018 tarihinden bu yana hizmet veren Görme Engelliler Empati İstasyonu hizmeti sona erdi.

42 GÜNDE 6000 ZİYARETÇİ


Sakarya'da ilk, Türkiye'de ikinci olan Hendek Görme Engelliler Empati İstasyonunu 42 günlük süre zarfı içerisinde 6 bine yakın vatandaş ziyaret etti.

Görme engellilerin hislerine tercüman oldu 

Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ile Hendekli Görme Engelliler öncülüğünde engellileri anlamak için 'Görme Engelliler Haftası'nda kurulan Görme Engelliler Empati İstasyonu 9 Ocak tarihinde Rasimpaşa Camii karşısında bulunan alanda yapılan tören ile hizmete açılmıştı.

Sakarya'da ilk, Türkiye'de ikinci olma özelliğini taşıyan istasyon, 42 gün boyunca hafta içi her gün ve hafta sonu saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların hizmetine sunulmuştu.

Görme Engelli Empati İstasyonunun 42 gündür halka açık olduğunu ve bu süre zarfı içerisinde yaklaşık 6 bin vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyen Empati İstasyonu Rehberlerinden Yusuf Durdurmuş, vatandaşların görme engellileri daha iyi anlayabilmeleri için bir empati istasyonu kurduk. İstasyonumuzda 42 gün hizmet verdik. Bugüne kadar yaklaşık 6 bin ziyaretçimiz oldu. Bunun yaklaşık 3 binini Okullar, diğer 3 bini ise Vatandaşlarımız tarafından oldu diye konuştu.

 Sakarya ve çevre illerinden misafirler oldu

Ziyaretçilerimiz burada görme engelliler ile ilgili kurulan empati istasyonumuza gelerek güzel bir deneyim sahibi oldular. Biz amacımıza ulaştık. Görme engelliler ile alakalı kurulan bu empati istasyonu, gören vatandaşları ilgilendiriyordu. Çünkü buraya gelen vatandaşlarımız, karanlık bir dünyaya giriyorlar. Ve burada görme engelliler ile ilgili deneyim sahibi oluyorlar.

Bu deneyimlerle de biz sokağa çıktığımızda halkımız, vatandaşlarımız bizlere daha duyarlı oluyor ve daha yardımcı oluyorlar. Biz burada 4 eğitimciyiz. 4 kişiyle burada rehberlik yaptık, en iyi şekilde vatandaşlarımıza 42 gündür hizmet verdik.

Empati istasyonumuzu biz bugün kapatıyoruz, sonlandırıyoruz. Ancak ekip arkadaşlarımız ile beraber yeni çalışmalarımız, yeni projelerimiz olacak. İnşallah daha iyi, güzel ve etkin projeler ile yine biz vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.

Konuşmalarının sonunda Empati İstasyonu Rehberleri Yusuf Durdurmuş, Muammer Şefik ve Özgür Becit vatandaşları empati istasyonlarında en iyi şekilde ağırlayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, istasyonu ziyarete gelen ve gelmeyen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Görme engellilerimizin hislerine tercüman oldular

42 gün hizmet veren istasyona gelen yaklaşık 6 bin vatandaş kapıda karşılanarak Empati İstasyonu Rehberleri tarafından içeri alındı. İstasyona alınan vatandaşlar görme engellilerin kullanmış olduğu beyaz bastonlarla yürüdü. Ardından görme engelliler tarafından kullanılan Braille alfabesi ile kitaplar okundu. Daha sonrasında pazar yerine giderek alışveriş yapan ziyaretçiler baston eşliğinde sinyalizasyon sistemi ile donatılmış trafik ışıklarından geçerek görme engelli vatandaşların yaşadığı duygu ve hislere bir nebze de olsa tercüman oldu.

İstasyon hizmete kapandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184