Akova Mahalle Muhtarlığının Temeli Atıldı

Ülke genelinde temeli atılan 100 muhtarlık binasından biri olan Akova Mahalle Muhtarlık binasının temel atma töreni Sakarya protokolünün katılımlarıyla Akova Mahallesi Hantek mevkiinde gerçekleşti.

Akova Mahalle Muhtarlığının Temeli Atıldı

Akova Mahallesinde

19 Ekim Muhtarlar Günü’ne özel Türkiye genelinde 100 muhtar hizmet binasının temeli atıldı. 100 binadan biri olan Akova Mahallesi Muhtarlık binasının temeli il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen programa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Siyasi partilerin İlçe Başkanları ile çeşitli mahallelerden gelen muhtarlar katıldı. Alana kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘Muhtar evi açılışı ve 100 muhtarlık binası temel atma’ törenini Ankara’dan canlı olarak izlendi. Ardından dua edilip butona basmak sureti ile Akova Mahalle Muhtarlığı Binasının temeline ilk beton döküldü.

Vali Kaldırım: Muhtarlarımız Bizim İçin Kıymetli

Tüm muhtarların muhtarlar gününü kutlayarak sözlerine başlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Böylesine anlamlı bir günde böylesine anlamlı bir hizmetin temel atma töreni münasebetiyle bir araya toplanmış bulunmaktayız. Bu güzel güzide hizmetinde tez zamanda bitirilip güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Başkanımız Sn Turgut Babaoğlu zaten Hendek'e çok güzel hizmet eden bir başkanımız, büyükşehir başkan vekilimiz de Hendeklidir. Tarımıyla, Sanayisiyle, Turizm potansiyeli ve doğal güzellikleriyle şehrimizin Sakarya’mızın en güzide ilçelerinden birisindeyiz.

Bugün 19 Ekim muhtarlar günü. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile ilan edilen bir gün. Muhtarlarımızın değerini kıymetini ne kadar şerefli bir iş yaptıklarını görev yaptıklarını ifade etmeye gerek yok ama böyle bir günün de muhtarlar günü olarak belirlenmesi, gerçekten hem son derece isabet olmuştur hem de muhtarlarımıza özel önem verdiğini göstermesi açısından çok kıymetli olmuştur. Tabi muhtarlık müessesesi çok eski bir müessesedir.

 Cumhuriyet tarihinden beri geçmişi olan köklü bir müessesedir. Dolayısıyla hem özgün yapısı şimdi seçilmiş de değil sayın başkan vekilimiz ama aynı zamanda kamu hizmeti yapıyorlar. Dolayışla son derece özgün bir yapısı vardır. Hem seçilmiş hem atanmış kamu görevleri var. Bu açıdan da çok farklı hizmet yapıyorlar. Bir de vatandaşa en yakın yönetim birimi olduğu için, vatandaşlarımızla temas kuran onları en iyi anlayan sorunlarını iyi tespit eden ve en iyi şekilde bunu dile getiren çözüm üreten bir müessese. Bu açıdan gerçekten de bizim nezdimizde hem devletimiz nezdinde ve vatandaşımız nezdinde kıymeti ayrı.

Bu açıdan muhtarlarımızı baş tacı yapıyorum. Her işimizde her çalışmamızda mutlaka kendileriyle görüşüyoruz, danışıp fikir alışverişinde bulup onlardan toplantılar yaparak vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında birlikte en yakın paydaşımız olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle Akova Mahalle muhtarlığımızın temel atma törenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Muhtarlar gününü tekrar tebrik ediyorum. Çok değerli bir belediye başkanınız var güzel hizmet yapıyor, güzel projeler üretiyor kendisini de ayrıca tebrik ediyorum. Ekibini de tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Genel Sekreter Cevherli: Hendek’in Evladı Olarak Teşekkür Ediyorum

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin yoğun iş temposu ve ülke dışında olması nedeniyle programa Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli katıldı. Programda konuşan Cevherli, “ Bu önemli ve anlamlı bir merasimde aranızda olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi Hendek hepimiz için önemli. Benim için ayrıca önemli bende Hendek’in evladıyım.

Hendek'in bir evladı olarak Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. Böyle bir temel atma töreni anlamlı bir güne isabet etti. Bugün 19 Ekim muhtarlar günü. Muhtar hepimizin bildiği gibi seçilmiş demektir. Sizler yurdumuzun en ücra noktasında bile demokrasimizin o ayrıcalığı olan seçilmiş kişiler olarak halkımıza hizmet ediyorsunuz. Başkanımız Ekrem Yüce Bey yurt dışındalar. Bütün muhtarlarımızın muhtarlar gününü tebrik ediyor.

21 Ekim Cuma akşamı da Sakarya’mızın tüm muhtarlarını Sakarya’ya davet ediyor. Bu vesileyle bu anlamlı günde temeli atılacak olan Akova Mahallesi muhtarlık hizmet binasının hayırlı olmasını ve tekrar 19 Ekim Muhtarlar günün hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Babaoğlu: Muhtarlarımız Başımızın Tacı

Programda konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “ Bugün 19 Ekim. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bugüne kadar belki de unutulmuş ihmal edilmiş olan çok kıymetli muhtarlarımız adına muhtarlık müessesesinin kurulduğu tarih. 19 Ekimi muhtarlara ait bir gün olarak bahşeden çok kıymetli Cumhurbaşkanımıza da burada huzurlarınızda muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.

Bugüne denk gelen ve Sayın Valimiz tarafından Sakarya’mıza kazandırılacak muhtarlık binalarından biri olan Akova Mahalle Muhtarlığı Binasının ilçemize kazandırılmasından dolayı da ayrıca huzurlarınız da Sayın Valimize de teşekkür etmek istiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaklaşık 6 tane mahallemize bu şekilde muhtarlık binası kazandırdık. Bundan sonra da ilçemiz oranında ihtiyacı olan mahallerimize kazandırmaya devam edeceğiz.

Baş tacımız olan mahalle muhtarlarımızla sürekli bir aradayız, hep beraberiz. Bu vesileyle tekrar 19 Ekim muhtarlar gününü tekrar kutluyorum. Ve ilçemize kazandırılacak olan bu eserin Sakarya’mıza hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile tekrar hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184