Amerikan Beyaz Kelebeği Uyarısı

Hendek İlçe Tarım Müdürlüğünden Amerikan Beyaz Kelebeği uyarısı.

Amerikan Beyaz Kelebeği Uyarısı


Hendek İlçe Tarım Müdürlüğünden çiftçilere gönderilen bilgilendirmede, Amerikan beyaz kelebeği zararlısı örümceğimsi larvalar görülmeye başlanması ile birlikte dut harici tüm meyve ağaçlarında yumurta kümelerinden çıkan larvaların toplanıp acil olarak imha edilmesi gerekmektedir.

Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısına karşı Devlet yardımı olmayacaktır.

Zararlı genç larva döneminde tarım ilaçlarına çok hassastır. Yoğun olan bölgelerde zararlıya karşı Dut harici meyve ve donduk ağaçları acil olarak ilaçlanmalıdır.

Hendek İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman

İletişim 0532 471 54 54


Amerikan Beyaz Kelebeği nedir?

Amerikan Beyaz Kelebeği, Kuzey Amerika orjinli bir kelebek olup, Ülkemizde ilk kez 1982 yılında Orta Karadeniz Bölgesinde görülmüş ve tarla kenarlarında bulunan başta dut, söğüt, çınar ve akçaağaç olmak üzere diğer park bahçe bitkileri ile meyve ağaçlarının yapraklarını yemek suretiyle beslenmektedirler.

Bu zararlı Mayıs ve Temmuz aylarında yumurtalarını özellikle yaprakların alt yüzeyine bırakırlar. Yumurtadan çıkan larvalar yaprağın alt yüzeyinde ipeksi ağlar örerek beslenmeye başlarlar. Daha sonra olgunlaşan larvalar bireysel yaşamaya başlayıp ağları terk ederek ağaç gövdelerinde bulunan çatlaklara veya toprağa inerek kendileri için güvenli bir yer bularak pupa olurlar.


Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184