Atike Hanım Akademisyenleri İspanya’da

Atike Hanım Anadolu Lisesi Akademik Personelleri, Pozitif Eğitim İçin İspanya’da.

Atike Hanım Akademisyenleri İspanya’da


Atike Hanım Anadolu Lisesi akademik personellerinden Okul Müdürü Şerif Özbakkal, Müdür Yardımcısı İlhami Güngör, Beden Eğitimi Öğretmeni Kazım Önray, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Haydar Teberoğlu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsa Öztürk, İngilizce Öğretmeni Didem İlya ve Rehber Öğretmen İsmail Koç, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi arasında imzalanan Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamındaki  2019-1-TR01-KA101-065365 no’lu ve “Yaşam Becerileri ile Pozitif Eğitim, Mutlu Nesil/HappyGen Life” isimli proje kapsamında İspanya’nın Barselona şehrindeki eğitim faaliyetlerine katıldı.
Okullardaki akademik tükenmişliğe dikkat çeken proje, okul içinde ve dışında pozitif eğitim ortamları oluşturulması suretiyle öğrencilerdeki yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Öğretmenler; geleneksel akademik eğitim ile karakter eğitimini birleştiren ikili sarmal model sayesinde 21. yüzyıl gençliğinin ihtiyaçlarına cevap verebileceklerini ifade ediyor.

Proje kapsamında uluslararası platformlarda yeni iletişim kanalları oluşturan öğretmenler birçok kültürel faaliyet ve geziye de katıldı.
Barselona’daki önemli mimarilerden olan Sagra da Familia, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Park Güell, Nou Camp ve Gaudi Evleri ziyaret edildi. Barselona Üniversitesi ile Cosmo Caixa Bilim Müzesini gözlemleyen öğretmenler; Flamenko gösterisi, müzik dinletisi ve Valensiya Bahar Festivali gibi etkinliklere de katılım sağladı.

14.10.2020 tarihine kadar sürecek olan projenin okul terki, depresyon, ailevi çatışmalar ve anksiyete bozukluğu gibi küresel sorunların çözümüne de katkı sunması bekleniyor.


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184