BABAOĞLU ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100.’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Çanakkale Zaferi’nin 100.’üncü Yıldönümünü kutlayarak, mesaj yayımladı.

BABAOĞLU ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100.’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Çanakkale Zaferi’nin 100.’üncü Yıldönümünü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale’de 1915 yılının 18 Mart’ında yaşananlar, İstiklal Marşımızın “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” dizelerindeki bağımsızlık ateşinin gerçek manada dosta da düşmana da gösterilmesi bakımından son derece önemlidir.

Çanakkale’de dünyanın birçok yerinden gelen işgalci güçlerle girişilen haklı mücadele dönemi, sarsılmaz bir milli iradenin tüm hatlarıyla belirdiği dönemdir. Bunun yanı sıra, Çanakkale’nin çağdaş Türkiye’nin temelleri ve milli bilincimizin oluşmasındaki rolü de göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür.

Daha çocuk denecek yaştaki Türk askerinin cepheden dönmeyi düşünmeden savaşarak “Çanakkale geçilmez” sözünü hem Anafartalar’ın, Conkbayırı’nın, Gelibolu’nun her noktasına, hem düşmanın aklına, hem de dünya tarihine silinmesi imkansız bir şekilde yazmışlardır. İnancın sembolü olan Seyit Onbaşı ve binlerce isimsiz kahramanımız Anadolu’nun Türk vatanı olacağını, tüm dünyayı dize getirerek kanıtlamışlardır.

Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, askeri dehası sayesinde Türk milletine Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca, vatan savunmasında canlarını çekinmeden ortaya koyan, böylece Allah katında en kutlu mekanlardan biri olan şehadet mertebesine erişen Türk askerlerinin ruhunun şad mekanının cennet olmasını Cenab-ı Hakk’tan dilerim.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184