Babaoğlu: Hendek Üretiyor, Hendek Gelişiyor

Hendek Belediyesi’nin 10 ayrı mahallede hayata geçirdiği sosyal yaşam alanlarından biri olan Rasimpaşa Park ve 112 Acil İstasyonu coşkulu bir törenle açıldı.

Babaoğlu: Hendek Üretiyor, Hendek Gelişiyor

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sürekli gelişen ve değişen bir Hendek’i inşa ederken; gerçekçi, sorunlara kalıcı çözümler üreten, sen ben demeyi, biz diyerek hareket eden bir anlayışla çalışıyoruz” dedi

Cumhur İttifakını buluşturan törende Hendek Belediyesi’nin Rasimpaşa Mahallesi’nde tamamladığı Rasimpaşa Park ve 112 Acil İstasyonu coşkuyla hizmete açıldı. Üst düzey katılımın gerçekleştiği açılış programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İnci ve Lütfü Bayraktar, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Sağlık İl Müdürü Aziz Öğütlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Atilla Balcıoğlu, MHP ve AK Parti İlçe Başkanları ile kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı ve milletimizden aldığımız güçle yaptığımız çalışmalarımızı her geçen gün yeniliklerle taçlandırıyor, üretken ve gülümseyen bir belediyeciliği halkımıza sunuyoruz.

Projelerle yükselen, sürekli gelişen ve sürekli değişen bir Hendek’i inşa ederken; gerçekçi, sorunlara kalıcı çözümler üreten, sen ben demeden, biz diyerek hareket eden bir anlayışla çalışıyoruz.

Bizim tek hedefimiz, tek düşüncemiz, tek bir gayemiz var. O da sadece güçlü, huzurlu, yaşanılabilir ve marka şehir Hendek” dedi

“Yaşlıyla, genciyle, kadınıyla, işçisiyle, öğrencisinden çiftçisine kadar toplumun tüm kesimlerine hitap eden planlamalar yapıyor, gönüllere, kalplere dokunuyoruz. Her alanda modern şehircilik anlayışının bilinciyle hayata geçirdiğimiz projelerimizle gelişmişlik seviyemizin kalkınmasına katkı sunuyoruz” diyen Babaoğlu, 5 yıllık çalışmalarından bir bölümünü şöyle sıraladı:

Fen Lisesi Hayalimizdi

Ulusal Eğitim Kampüsü projemizin ilk etabı olarak büyük bir hayali gerçekleştirdik, Devlet Bahçeli Fen Lisesi’ni şehrimize kazandırdık. Bilimsel Araştırma Merkezi projemizi kütüphane ve nitelikli istihdam ile güçlendirip, tamamladık, hizmete açma aşamasına geldik.

100 Kilometre Asfalt

Uzun yıllardır doğalgaz bekleyen 6 mahallemizi bu konforla buluşturduk, yenileri için elimizi taşın altına koyduk. Bizden önceki dönemde yapılan hizmetleri biz neredeyse bir yıla sığdırdık. 100 kilometre sıcak asfalt attık. 500 bin metrekare kilitli parke yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Makûs Talihi Değişti

En büyük mahallemiz olan Yenimahalle’nin makûs talihini değiştirerek yapılamaz denen bir işi başardık, 14 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattını tamamladık. 91 mahallemizde nerede sorun varsa neşteri vurduk, 26 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı inşa ettik.

Yeşilyurt İş Merkezi

Yeşilyurt’ta yarım kalan iş merkezlerini tamamladık, meydan düzenlemesi yaptık. Kazımiye köprüsünü inşa edip, çevre düzenlemesi ile modern mahalleler sayısını arttırdık. 2 farklı mahallemizde köprüler inşa edip ulaşımda kolaylık sağladık.

Çitçimiz Yalnız Değil

Mahallelerimizde kültürlerimize sahip çıkarak, tarihi alanları yeniliyor, manevi mirasımız olan türbelerimizi restore ediyoruz. Dijital bir kent yolunda ilerken, e-belediyeciliğimizi güçlendiriyor, tarımsal kalkınma modelleriyle çiftçimizin yanında oluyor, ihtiyaç sahibi olan kimseyi asla yalnız bırakmıyoruz.

Her Bebek Bir Fidandır

Yaşadığımız pandemi ve afetlerde Hendek olarak, seferberlik ilan ederek, devlet-millet kaynaşmasının gereği olarak tek yürek olduk, yardıma koştuk. Her Bebek bir fidan dedik, yeni doğan yavrularımız adına fidanlar dikip, yeşilimizin sayısını arttırdık. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde öncü olduk, milli ve manevi bayramlarımızı coşkuyla kutladık. Ulaşım eylem planı 1’inci etabını tamamladık, araç kapasitesi ve şantiye üretim kapasitemizi güçlendirip hizmet yolunda güçlü belediye yapısı oluşturduk.

Ankara’da Güçlüyüz

Burada MHP Grup Başkanımız Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız, AK Parti İl Başkanımız, MHP İl Başkanımız öncülüğünde Ankara’dan çok şükür kimse bizi geri çevirmedi. İşte Cumhur İttifakının gücü bu anlayıştan geliyor.

Çalışan, şeffaf, hesap verebilen, adil ve adaletli bir belediyecilik anlayışıyla 2019 yılından bugüne aziz hemşehrilerimize hizmet ediyoruz.

Laf Değil Eser Ürettik

Bizden önceki dönem bütçesinin iki katı borcu bulunan bir Hendek Belediyesi varken, bugün bütçesinin yarısı kadar borcu bulunan Hendek’e geldik. Kimseye değil Hendek’e hizmet eden, hamaset değil eser siyaseti yapan, boş laf değil icraat üreten bir belediyecilikle yolumuza devam ediyoruz. Sağlık alanında vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması adına Hendek Belediyesi olarak her zaman gereğini yaptık. Aile Sağlığı Merkezi ve acil sağlık istasyonlarıyla devletimizin ve milletimizin yanında olduk.

Söz Verdik Ve Yaptık

Mahalle Yaşam ve Sosyal Etkinlik Merkezleri Projemiz kapsamında bugüne kadar 10 mahallemize 10 merkez kazandırdık. Her yıl ortalama iki yaşam merkezini hizmete sunduk. İçlerinde ihtiyaca göre futbol, basketbol, voleybol sahaları bulunan, çocuk oyun parkları, spor alanları ve yürüyüş yolları, muhtarlık binaları, sosyal tesisler, acil sağlık istasyonları yer alan 10 eser inşa ettik.

Bugün burada 3 bin 470 metrekare alanda inşa edilen Rasimpaşa Park ve 112 Acil İstasyonu mahallemize sosyal ve kültürel alanda vatandaşlarımıza büyük katkı sağlayacağı gibi, 10 personelle acil vakalara müdahale konusunda hayati sorumlulukla oluşturulan bir merkez noktasına gelmiştir.

Cep otopark ve çevre düzenlemeleriyle mahallelerimizin yaşam standartını arttıran bu tesislerimizin sayısını her yıl arttıracağız. Gençlerimizin spor yapacağı, mahalle sakinlerimizin sosyalleşeceği bu alanları inşa etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde Allah nasip ederse, Yusuf Alemdar Başkanım burada. Daha güçlü, daha güzel Sakarya’yı el ele verip birlikte inşa edeceğiz. Rasimpaşa Park ve 112 Acil Sağlık İstasyonu hayırlı uğurlu olsun.

Üretken Belediyecilik

MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş ise, Hendek’te zor şartlara rağmen, özverili çalışmalarla büyük işler başarıldığını belirterek, “Cumhur İttifakı olarak, milletimiz için her zaman daha iyisini, her zaman daha güzelini yapma mücadelesinin içerisindeyiz.

İnanıyoruz ki yeni dönemde de çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın çok kıymetli vekillerimizin desteğiyle Hendek’imizin ve Sakarya’mızın ve diğer bütün ilçelerimize de üreten belediyeciliğin mührünü hep beraber vuracağız. Bunun mücadelesindeyiz. Biz hasbiyiz, başka hesap kitap yok bizde. Karşı tarafa bakıyoruz karşı ittifaka bakıyoruz bir de ittifakımıza bakıyoruz, arkadaşlar bu farkı görmek için alim olmaya gerek yok.

İşte burada bir araya gelen bir ittifakla hareket eden kadrolar var. Yüce Allah bu kadroları muzaffer etsin, daim etsin. İnanıyoruz, yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde Hendek’imizde ve diğer bütün ilçelerimizde hizmet çıtasını en yükseğe taşıyacağız” dedi.

Tever: Rekor Bir Oyla

“Çok güzel bir hizmet ortaya konmuş temelini atarken de buradaydık” diyen AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ise, “Turgut başkanım gerçekten tebrik ediyorum. Çok güzel bir alan oluşmuş ve İnşallah bundan sonraki süreçte de çok daha güzel hizmetleri de Hendek’imize kazandıracağından şüphem yok. Samimiyet ve gayretle Cumhur İttifakı olarak İnşallah seçimi zaferle taçlandıracağız. Bundan en ufak bir endişemiz yok.

Bir de hedefimiz var Yusuf başkanımızla hedef koyduk inşallah büyükşehirler arasında Sakarya olarak, Cumhur İttifakı olarak, Cumhur İttifakı liderlerimize Sakarya’dan güçlü bir destek verelim ve Türkiye’de birincilik elde edelim diye. Çok güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz.

vatandaşlarımızın da teveccühünü görüyoruz Allah onlardan da razı olsun. kurulduğu günden bugüne partimize, Cumhur İttifakımıza en güçlü desteği veren illerden oldu Sakarya. Ben bu vesileyle 14 ve 28 Mayıs’ta da göstermiş olduğunuz destekten dolayı ve buradan teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de inşallah eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından vatandaşlara ikramlarda bulunarak futbol sahasında minik takımlarla futbol maçı yapıldı.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184