BAŞKAN AYGEN ENGELLİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı İsen Aygen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği’nin Sakarya’da düzenlediği kahvaltıya katıldı.

 BAŞKAN AYGEN ENGELLİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU


Sakarya Hendek İlçesi Elele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı İsen Aygen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği’nin Sakarya’da düzenlediği kahvaltıya katıldı. Başkan Aygen, kahvaltıda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş ile konuşma fırsatı bularak dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

“Hedefimiz Engellilere Yönelik Olarak Farkındalık Oluşturmak”

Başkan Aygen, derneklerin bir arada böyle bir çalışma yapması da çok güzel ve örnek bir davranıştır. Topluma da mesaj vererek dernekler olarak elimizi taşın altına birlikte koyabileceğimizi dile getirmek istiyoruz dedi. Başkan Aygen,

İlçemizde engelliler için çok gereksinim olan birçok projelerinin, olduğunu ve yapılması gerektiğini fark ettik. Bizde bununla birlikte, Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim hocası ve öğrencileriyle birlikte bu projeye başladık. Sevgili Kaymakamız İdris Akbıyık Belediye Başkanımız Sayın İrfan Püsküllü hepsi bizlere destek veriyor.

Bölüm hocamız var fakültemizde, özel gereksinimle bireyler için yapılması gereken, birçok şey olduğu için, bizde ilk önce tek tek ilçemizde, mahalle mahalle, köy köy gezip evlerin kapılarını çalıyoruz. Bunlarla birlikte gördüğümüz ailemiz gibi sağ olsunlar bizleride çok güzel karşılıyorlar.  Onlarla birlikte fakültemizin hazırladığı formlarımız, sorularımız oluyor. Engelli bireylerimizin yaşantılarını kolaylaştıracak etkinlikler devletimizden istedikleri sosyal hakları kanuni hükmü ne gerekiyorsa bizlere bildiriyorlar. Bizlerde aracı olarak dernek olarak inşallah dertlerine derman olmaya çalışacağız dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184