BAYAN ÖĞRETMENLER EBRU TEKNESİNİN BAŞINDA

Eğitim Bir Sen Hendek Kadın Komisyonu, bayan üyeleriyle yapılan istişareler sonucunda ikinci dönem sosyal gelişim kurslarına ebru kursuyla başladı.

BAYAN ÖĞRETMENLER EBRU TEKNESİNİN BAŞINDA


Kurs ilk etapta milli eğitim camiası mensubu 24 öğretmen ve  14 yaş grubu 8 çocuk  ile haftada iki gün kurs ile başladı.

Eğitim Birsen ilce komisyon başkanı Gülşen Fatma Dursun Ebru kursu ile ilgili “Bizler çalışanlarımızın hak hukuk mücadelesinin en yakın  takipçisi ve savunucusu olmalarının yanı sıra sosyal açıdan gelişimlerine imkan sağlamak için uğraşı içerisindeyiz. Geçen yıldan beri sendikamız bünyesinde devam ettirdiğimiz tefsir kursuna  yeni arkadaşlarımızın katılımıyla halkamızı bir hayli genişlettik. İlk faaliyetimize tefsirle başladık çünkü Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve öğretmek her müslümana farzdır. Geçtiğimiz günlerde üniversite sınavına girecek öğrencilerimizi yetkili bir ağızdan bilgilendirmek ve sınav kaygılarını azaltmak amacıyla Eğitim fakültesi Rehberlik ve Danışmalık bölümü  öğretim üyelerimizden Doç. Dr .Mustafa Koç coşkulu ve istekli gençlerimize seslendi. Onların bu çabalarına yapacağımız olumlu  katkı bizleri mutlu edecektir.


Ebru kursunun sonunda Kursiyerlere Hendek İlçe halk eğitim tarafından sertifika verilecek.

Kursiyerler ayrıca sergi açmayı planlıyor.

 Dursun ayrıca “ bayan üyelerimize yönelik hat kursu açma uğraşısı içindeyiz. Biz her zaman değerlerine ve üyelerine sahip çıkan bir sendika olmanın gururunu ve mutluluğun taşıyoruz. Hedefimiz arkadaşlarımızın  Eğitim Bir -Senli olduğunun farklılığını ve haklı gururunu yaşamalarıdır” dedi.

Kursa katılan bayan kursiyerler bu faaliyetten mutlu olduklarını Sendikalarına ve ilçe komisyon başkanı Gülşen Fatma Hanım'a teşekkür ettiklerini belirttiler.


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184