DAİKİN HENDEK’İ İKLİMLENDİRME ÜSSÜ YAPACAK

Daıkın Türkiye üretim tesislerinin bulunduğu Hendek’te basın toplantısı düzenledi.

DAİKİN HENDEK’İ İKLİMLENDİRME ÜSSÜ YAPACAK




Yaz sezonunun açılışını, üretim tesislerinin bulunduğu Hendek’te düzenlediği bir basın toplantısı ile yapan Daikin Türkiye, hedeflerine adım adım yaklaşıyor.

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Hendek’teki Üretim Tesislerini ‘Daikin’in Hendek’teki gururu’ olarak adlandırırken, bugün bu tesislerimizde ürettiğimiz cihazları Çin’den Avrupa’ya pek çok ülkeye ihraç ediyoruz.

Hedefimizde 2015 yılında Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girebilmek, sektörümüzün en büyük ihracatçısı olmak var. Hendek, Daikin’in iklimlendirme üssü olacak dedi.

Daikin’in Hendek Üretim Tesisleri’nde Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Daikin Hendek Fabrika Müdürü Shigeru Nozaki ve Daikin Türkiye Üretim Departmanı Müdürü Cemil Yiğit’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda, şirketin yeni döneme ilişkin hedef ve planları açıklandı.



Daikin desteğinde geçirdiği sezonda üstün bir başarı sergileyerek 2. Lige yükselen Yeni Hendekspor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü İdris Demir ve oyuncularının da katıldığı toplantıda,  Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Hendek’in Daikin için önemine vurgu yaptı.

Tüm Daikin Ailesi’nin kendisini Sakaryalıların ve Hendeklilerin hemşeri olarak gördüğünü dile getiren Tülenç,  bu yıl 90’ıncı yılını kutlayan ve 20 milyar doları bulan cirosu ile iklimlendirme sektöründe dünya lideri olan Daikin gibi bir kuruluşa, Hendek’in ev sahipliği yapması bizim için çok önemli bir gurur kaynağı.

Buradaki üretim tesislerimizi Daikin’in Hendek’teki gururu olarak adlandırıyoruz. Son iki yılda elde ettiğimiz başarılarla haklı bir gurur duyarken, çok daha büyük hedeflere sahip olduğumuzu da vurgulamak isterim. Hendek’i sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda en üst sıralara taşıyacağız diye konuştu.




Daıkın Türkiye yurtdışı pazarlarda da büyüyecek

Japonya merkezli uluslararası bir şirket olarak Daikin’in iklimlendirme sektöründe pek çok ilk’e imza attığını ve ‘en’ ile ifade edilen pek çok konuda da liderliği üstlendiğini hatırlatan Gülenç, Daikin Türkiye olarak biz de kısa sürede çok önemli başarılara imza attık ve hedefimizde sahip olduğumuz en’lerin sayısını artırmak var dedi.

Airfel’in Temmuz 2011’de Daikin bünyesine katıldığını hatırlatan Gülenç, Bu satın alma Daikin’in Avrupa’da yaptığı en büyük satın alma olmuştu. O tarihten bu yana Daikin Türkiye, sadece Türkiye ve Avrupa’nın değil, Daikin’in faaliyet gösterdiği 160 ülkenin de en hızlı büyüyen şirketi oldu.

Geçen yıl ciromuz 704 milyon TL’ye ulaşırken, bu yıl için 820 milyon TL’lik ciro hedefi koyduk. Bu yıl da yüzde 25-30 bandında büyüme tempomuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. Ç
alışan sayımız 2011 yılında 420 kişi iken şu anda 850 kişiye yaklaştı. Hedefimizde Daikin Ailesi’ni 2015 yılında Daikin Türkiye’yi 1000 kişiye ulaştırmak var diye konuştu.

Daikin Türkiye’nin bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketi olduğuna dikkat çeken Gülenç, şöyle konuştu; Ürün gamımız yeni cihazlarla genişlemeye devam edecek. Çünkü iç pazarda olduğu gibi yurtdışında da büyümeyi hedefliyoruz.




Uyguladığımız yatırım programı ile 125 bin açık, 70 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 195 bin metrekareye ulaşan Hendek tesislerimizde üretim yapıyoruz ve buradan onlarca ülkeye ürün satıyoruz. Kombi ihracatının yanı sıra Hendek’te ürettiğimiz klimalarımızı Avrupa’ya ihraç etmeyi başardık.

Yani Hendek’te Avrupa standartlarında üretim yapıyor ve Avrupa’ya satabiliyoruz.

Daikin Türkiye’nin CIS Ülkeleri (Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan, Azerbaycan, Ermenistan, Tacikistan) ve Kuzey Irak pazarlarının da sorumluluğunu yürüttüğüne dikkat çeken Gülenç,
 İhracatta asıl büyümeyi buralarda yapacak ve Hendek’i iklimlendirme üssü haline getireceğiz dedi.

Hedefimizde 2015 yılında Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girebilmek, sektörümüzün en büyük ihracatçısı olmak, Türkiye’yi bölgenin iklimlendirme lojistik üssü yapmak var diyen Gülenç, sözlerine şöyle devam etti, Bunu başarmamız demek, Hendek’in başarması demek, ülkemizin kazanması demek… 
Yüksek teknolojiye sahip, katma değeri yüksek ürünlerle büyüyerek, üretim, yatırım, ihracat ve istihdam açısından ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

Konuşmaların ardından DAIKIN Fabrikası Üretim şefi Onur Kaya, Basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek bilgiler verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184