DONGHEE'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Hendek 2.Osb'de bulunan Donghee Firmasının yaptığı açıklamada, işçilerin iddia ettikleri sebeplerden dolayı işten atılmadığı belirtildi.

DONGHEE'DEN BASIN AÇIKLAMASI


Donghee tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

30.04.2015 tarihinde işten ayrılan personellerle alakalı olarak fabrika önünde sendika tarafından organize edilen bir eylem düzenlenmiştir.

Şirket yönetimi larak karşılaşılan bu durum ile alakalı olarak eyle yapmakta olan işçiler ile görüşülüp istek ve eylem sebepleri dinlenmiştir. Gerek bugün itibariyle yapılan iş sözleşmesi fesihleri ve gerekse de öncesinde yapılan fesihler tamamiyla uygun olarak ypaılmıştır. Şirketimiz tarafından işçilere yasal hakları da ödenmiştir. İşçilerin bu bağlamda yasal yollara başvurma hakları da saklııdr.

Şirketimiz çeşitli sendikaların faaliyet gösterdiği bazı işçilerimizin de de sendikalara üye olduğu şirket yönetimi tarafından bilinmektedir. Bu nedenle sednikal sebeplerden dolayı işçilerin işten çıkarıldıkları iddiaları tamamen gerçeklikten uzaktır. Şirket olarak çalışmalarımıza değer verip onların istek ve taleplerini yerine getirmekteyiz.

İşçilerimizin yasal çerçeve içinde anayasal haklarını kullanarak eylem yapmalarına karşı olmamakla birlikte istediğimiz bu tür eylemlerin karşılıklı mülakat çerçevesinde her iki taraf açısından da makul olacak çözümlere bağlanmasıdır.

Donghee Otomotiv Ltd. Şti.


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 15:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman arslan
Süleyman arslan - 9 yıl Önce

Bo$verse isine gelmedimi koy kapi onune gitsin evde coluk cocuk ne yer dusunme...nasil olsa size aksama kadar oturun 15 bin geliyo dime adi herifler

keke keke
keke keke - 9 yıl Önce

Ne sebepten cikarildi peki o isciler performans dusuklugu diyorlar ama en cok calisan o arkadaslardi bedava laf cambazligi yapmasinlar sonuna kadar direnecegiz ve o osci kardeslerimiz tekrar islerine donecek

Oğulcan Aşık
Oğulcan Aşık - 9 yıl Önce

Atılan işçilerden birisi benim tam 1 yıldır burada çalışıyordum taki bu güne kadar. Bu basın açıklamasınada sadece kahkaha atarak gülüyorum. Adalet zenginin değil emekçinin uyandırayım.

samet Özdoğan
samet Özdoğan - 9 yıl Önce

8 ay önce sendikaya üye olduğum anlaşılıp benide performans düşüklüğü sebebi ile işten atan Donghee Allahın izni ile sendikanın girmesi ile içerdeki haksızlıklar son bulacaktır. 3 5 kişi yüksek maaş alacak diye işçinin alın terini çalanlar hak ettiğini bulacaktır. Örgütlenen arkadaşlara selam olsun. Bizi dinleyen sahip çıkan Disk yöneticilerininde Allah yardımcısı olsun.Allah tamamına erdirsin inşaallah :) İŞÇİ KIYIMINA SON. SENDİKA ANAYASAL HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ.

donghee işcisi
donghee işcisi - 9 yıl Önce

Yapılan açıklama tamamen asılsızdır dogal olarak öyle söyleyerek sıyrılmanın peşindeler ama yakında ne olacagıni göreceyiz

1mayis
1mayis - 9 yıl Önce

Arkadaslar sendikali olmak bir suc degildir bir haktir ama turkiyede bir suc olarak algilaniyo ama ne yazikki halkimiz bu konuda cok zayif bilincli bir toplum olak dilegiyle yilmayin zafer direnen emekcinin olacak direnistemisiniz birlik ve beraberlik cok onemli

kaynalci
kaynalci - 9 yıl Önce

S.a oncelikle isten atilan arkadaslarim icin uzuldum.ama donghee yonetimi sunu bilsin ki.yanliz degiller bu sendika bu fabrikaya girecek ve herkez hakkettigi hakkini alacak.yaptiklari aciklama harfiyen yalandir.madem performans diyorlar mesaiye gelmiyor diyorlar.adamlarin bu ayki gecen ayki meaai cizelgelerini cikarsinlar bakalim kim hakli.herneysr adelet onunde herkez herseyi gorecek

Donghee Ofis Calisani
Donghee Ofis Calisani - 9 yıl Önce

Yaşanan olaylara en başından şahit olan biri olarak şunları söyleyebilirim; yapılan bu açıklama samimiyetsiz, basını ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla, gerçekleri hasıraltı yapma operasyonudur. Fabrika içerisinde işçinin hakkını ne takım liderleri, ne mühendisler, nede insan kaynakları departmanı savunmamaktadirlar! Bahsi geçen insan kaynakları departmanı sorumlusu ve diğer mühendisler zaten yönetici vasfı dahi olmayan Koreli mudurlere karşı kendi haklarını bile savunmaktan aciz kişilerdir! Sırf onlara yaranabilmek ve yerlerini saglamlastirmaya çalışmak için fabrika emekçilerin haklı ve hukuka aykırı olmayan bu girişimini baltalamaya çalışmaktadırlar! Bahsi geçen kişileri eshefle kınıyor, tüm emekçilere bu yolda başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184