Durdurmuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

Rehber Kordnatör Milli Yüzücü Bilgisayar Yazılımcısı Sakaryalı Yusuf Durdurmuş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Durdurmuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

Yusuf Durdurmuş Mesajında,1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilen bugün, bir kutlama, günü değildir.

 Bugün, farkındalık günüdür, engellilikten ziyade engellenmekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür.

Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında ve kendilerine fırsat verildiğinde hemen her alanda gurur verici başarılara imza attıkları görülmekte ve bu konuda gösterdikleri azim her türlü övgüyü hak etmektedir.

Engellilerin ayrıştırılmamış, bütüncül ortamlarda diğer bireylerle eşit şekilde toplumsal yaşama katılabilmeleri, birbirimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile bağlantılıdır.

Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır değerli arkadaşlar.  1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak, onların sorunlarına dikkat çekmek için önemli bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, karşılaştıkları engelleri azimle, inançla aşan engelli kaderdaşlarımın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor,   engelli kaderdaşlarıma ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum...

REHBER KORDNATÖR MİLLİ YÜZÜCÜ BİLGİSAYAR YAZILIMCISI SAKARYALI YUSUF DURDURMUŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184