GAFFAR OKKAN DUALARLA ANILDI

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 16. yıl dönümünde Hendek'te kabri başında anıldı.

GAFFAR OKKAN DUALARLA ANILDI


Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 Polis memuruyla birlikte Şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek’te kabri başında anma töreni düzenlendi.
Anma törenine, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Emekli Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Gaffar Okkan'ın Eşi Zerrin, Kızı Sezin, Ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen, Siyasi Parti temsilcileri, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memurları Yavuz Özdemir ve Seval Özen Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişini okudular.
Ülkemizin üzerinde bulunan kara bulutların dağılmasını arzu ediyoruz

Anma programında 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci bir konuşma yaparak, Ülkemizin üzerinde bulunan kara bulutların dağılmasını arzu ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ali Gaffar gibi bir şehide Hendek Halkının sahip olmasından dolayı şeref duyuyorum. Karlı bir günde Hendek’in görmediği, göremeyeceği o kadar büyük bir kalabalıkla defnetmiş olduğumuz Ali Gaffar Okkan’ın, 16 yıl geçmesine rağmen dost ve arkadaşlarının hala buraya gelmeleri ve onun arkadaşları arasındaki saygınlığının, sevgisinin, dostluğunun ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Ali Gaffar Okkan’ın ortaya koyduğu Devlet adamlığını Allah hepimize nasip eylesin. Diyarbakır’ dan baktığımız zaman daha önce buraya Ali Gaffar Okkan’ ları getirdik, şuanda 15-16 yaşında kocaman delikanlı oldular, Diyarbakır’da hiçbir zaman bir polis şefinin öldüğü zaman dükkanların kapıları kapanmadı, kepenkleri indirilmedi,  ama Diyarbakır halkı tüm kepenklerini indirdiler, her yere onun resmini astı ve ağlayarak onu Diyarbakır dan gönderdiler. Doğan çocuklarına yavrularına Ali Gaffar Okkan İsmini verdiler ve o gençlerimizi buraya getirdik. Hem Kars’ta hem Diyarbakır da 800’e yakın Ali Gaffar Okkan ismi verildi, bu o halkın değil, Ali Gaffar Okkan’ın o halka verdiği sevgi kardeşlik duygularının bir neticesi olarak görmüş oluyoruz dedi.
Hep birlikte nöbetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz

Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı da konuşmasında, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un selam ve taziyelerini ileterek, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı şehadetinin 16. Yılında Rahmetle ve minnetle anıyoruz. Emniyet Müdürümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali için canla başla cansiperane çalışarak etkin, verimli, vatandaş odaklı, mümtaz hizmetlerde bulunmuştur.

Ali Gaffar Okkan vatanına sahip çıkmıştır. Şimdi bu nöbeti bizler devraldık. Bizler de yediden yetmişe hep birlikte nöbetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz ve bizden sonraki nesillere bu nöbeti şanla şerefle aktaracağız. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın jeopolitik konumunu da dikkate alarak birliğimiz, beraberliğimiz, bölünmez bütünlüğümüz adına her zamankinden daha fazla bir olmak, diri olmak için bilimsel, bütüncül, proje bağlamlı çalışmalıyız. Başta Ali Gaffar Okkan olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum dedi.
Konuşmaların sonunda okunan Kuran-ı Kerim’in ardından, Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafndan Dua'lar edilmesinin ardından program son buldu.
Anma töreninin ardından protokol üyeleri Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın merhum Babasına ait ekmek fırınına geçtiler.


Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184