Güdü’den Pokemon Profesörü Benzetmesi

Deva Partisi Hendek İlçe Başkanı Fatih Güdü’den SAÜ’lü profesöre tepki.

Güdü’den Pokemon Profesörü Benzetmesi

Deva Partisi Hendek İlçe Başkanı Fatih Güdü, SAÜ'lü profesöre tepki göstererek Pokemon Profesörü benzetmesinde bulundu.

Gündemde ki konuyla alakalı gerekli açıklamaları değerli siyasi parti ve Stk temsilcileri zaten yaptılar diyen Güdü, sabahtan beri beni arayan arayana “Sen neden henüz açıklama yapmadın?“ diyerek ben ismi ilk gördüğümde aklıma geçmiş dönemdeki şu vukuatlar geldi.

Bahsettiğimiz kişi;

- Pokemon GO oyunu uluslararası bir casusluk uygulamasıdır! diyecek ama Merkez Bankası yedek akçesinin yaklaşık 20 milyar TL olduğu ülkemizde Nintendo’nun Pokemon GO oyunundan 2 yılda 18 Milyar TL (1,8 milyar USD) para kazandığını bilmeyecek kadar teknolojiden ve günümüz dünyasından uzak.

- Atatürk medeni kanunu İsviçre`den aldığı için kendisi de milli değildir! diyecek kadar garip.

- Sevr diye bir anlaşma yoktur diyecek kadar tarih profesörü.

- Google`ı ilk icat eden ve kullanan Sultan Abdülhamit Han`dır diyecek kadar ne dediğini bilmeyen.

- Ebu Bekir El Bağdadi ile Atatürk Tarih önünde aynı kefededir diyecek kadar şuursuz bir “adam” var gündemde.

Bu adam bu hale bir günde gelmedi, geçmişten günümüze Türkiye Cumhuriyeti kurucularına ve değerlerine saldırmanın prim yaptığını gördükçe üst perdeye çıktı, velhasıl ilgili kişi dün yaptığı açıklamasında üniversitelerin şer, fuhuş yuvası haline geldiği ve derslerine doğru düzgün katılım sağlanmadığını belirtmiştir.

Ama bir kez bile düşünmemiştir ki bu zihniyette ki bir adamın dersine girmek öğrenciler için kazanım değil züldür. Evet kendisi akademisyendir lakin hangi akademiye hizmet ettiği merak konusudur. Çok değil kısa bir zaman önce de “Türkiye`nin okuma oranı arttıkça afakanlar basıyor, Türkiye`nin geleceği için cahil nesil lazım “ diyen rektör de gördük. Bu zihniyet kızını okutmayıp, eşi ya da kız çocuğu için hastaneye gittiği zaman okumuş kadın doktor arayan zihniyet ile aynıdır.

Eğitimin ülkemizin kanayan yarası olmasının temel sebebi son dönemde sıkça rastladığımız benzer açıklamalarla birlikte artık net bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır. Çünkü en korktukları şey sorgusuz sualsiz biat etmeyen, araştıran sorgulayan ve değerlendirme yapan bireylerin çoğalmasıdır.

Velhasıl ürkütücü olan bu şahsın şahsi açıklamaları değildir ne yazık ki ülkemizdeki eğitim yönetiminin gün geçtikçe bu kafadaki insanlara teslim ediliyor olmasıdır. Bu nedenle her şeyden önce liyakat en önemli şeydir. İlgili kişi tarih profesörü olması hasebi ile iyi bilmektedir ki Osmanlı İmparatorluğunun sonunu getiren en önemli sebeplerden biriside artan rüşvet ile birlikte liyakatin ortadan kalkmasıdır.

Saygılarımla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184