Hendek Kırmızı Çizgisini Çekti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Hendek’te yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışması gerçekleştirildi.

Hendek Kırmızı Çizgisini Çekti

Hendek Cumhuriyet meydanında yapılan Kırmızı çizgi çekme çalışmasına Kaymakam Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Alataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Emniyet, Jandarma, Zabıta ekipleri, Hendek Anadolu Lisesi Müdürü Abidin Dayıoğlu ve Öğrenciler katıldı.

Kaymakam Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve beraberindekiler yaya yolunda kırmızı çizgi çekme çalışmasında fırçalar ile Kırmızıya boyadılar.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Bu tür etkinlik yapmamızdan dolayı çokta mutlu değiliz. Hala bu durumdayız. İnşallah daha duyarlı, yaya bilincine daha duyarlı olmuş bir tolum olma bilinci ile bu etkinliklere katılmayı düşünüyoruz. İlçemiz merkezinde bulunan tüm Yaya yollarına Kırmızı çizgi çekiliyor. Aslında sembolik bir şey bu. İnsanlarımıza farkındalık ve dikkat çekmek amacı ile yapıyoruz. Gelişen ve büyüyen Türkiye’mizde halen yaya önceliğine dikkat çekmek zorunda kalmak bile utanç verici. Genç neslimizden ümitliyim. Gençlerimizin daha duyarlı olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da bu tür etkinlikler yapmadan herkesin yaya bilinci ile hareket edeceğini ümit ediyorum.

Etkinlik sonunda Sürücülere Yaya önceliği ile ilgili bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 18:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

Keşke 1 metre ara ile durup bir de sosual mesafe sağlasalar idi sonra malum
Hafta sonu bize yasak ama o önde sosyal mesafeli durmayanlara serbestte

Turan Güneysu
Turan Güneysu - 3 yıl Önce

İyi fikir toplumun dikkatini çeker ve yaya lara faydalı olur inşAllah
İyi fikir yayalara faydalı olur inşAllah

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184