Hendek Kurban Bayramı’na Hazır

Hendek Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri adına çalışmalarını hızlandırdı.

Hendek Kurban Bayramı’na Hazır

Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi adına tüm tedbirleri alan Hendek Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri şehrin tüm sokaklarında bayram temizliğine başlayarak Hendek’i bayrama hazır hale getirirken, Zabıta ekipleri ise kurban pazarı ve kesimhanelerin yanı sıra marketlerde etiket denetimleri gerçekleştirerek ürünlerin fahiş fiyattan satılabilmesinin önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Temizlik-bakım

Hendek Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri adına çalışmalarını hızlandırdı. Fen İşleri ve Plan Proje Müdürlüğüne bağlı ekipler şehir genelinde başlattığı çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, şehir genelinde temizlik ve bakım işleri sürüyor. Ekipler, şehrin birçok noktasında ot biçme ve dal budama çalışmalarını titizlikte sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise sokaklarda temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kurban denetimi

Öte yandan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler kurban kesim yerleri başta olmak üzere şehirde yoğun bir şekilde denetim çalışmaları yaparak Kurban Bayramı’nda vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmeleri adına çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler de hassasiyetle görev yaparken, Sosyal Hizmetler ve Çözüm Masası birimleri gelen tüm talepleri titizlikle inceleyerek gerekli birimlere iletiyor.

Ekipler görev başında

Hendek Belediyesinin bayram boyunca görev başında olacağını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçemizde sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirilmesi adına sürdürdüğümüz çalışmalara bayramda da ara vermeden devam edilecek. Hemşerilerimizin rahat ve huzur içerisinde bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla bayram süresince nöbetçi ekipler görev yapacak. Gerekli tüm önlemleri aldık. Belediye çalışanlarımız her an görev başında olacaklar dedi.

Çevre uyarısı

Bayram süresi boyunca uygulanması gereken usul ve esaslar Hendek Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu şekilde açıklandı, Belediyemiz tarafından toplu kurban kesimi yapılan noktalara yakın alanlarda atık gömü çukurları oluşturulacak. Bu gömü çukurları muhtarlar ve toplu kesim yeri sahiplerinin koordinasyonunda belirlendi. Ayrıca bu atık gömü çukurlarını evlerinin bahçelerinde bireysel kesim yapan vatandaşlarımızda kullanabilecektir. Kurban Bayramı sürecinde tüm ekiplerimiz görevleri başında olacaktır. Çevreyi kirletecek hiçbir olumsuzluğa izin verilmeyecek, Çevre Kanunu usulleri çerçevesinde ekiplerimiz tarafından yoğun denetimler yapılacaktır. Vatandaşlarımız başta olmak üzere toplu kurban kesimi yapılan yerlerde kurallara harfiyen uyulması önem arz etmektedir.  Ekiplerimiz vatandaşlara yaşayacakları olumsuzluklar karşısında bayramın her günü yardımcı olacaktır. 444 54 03 numaralı iletişim merkezinden, 0555 888 54 03 numaralı WhatsApp hattından irtibata geçilmesi yeterli olacaktır. Şimdiden Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı bir bayram dileriz denildi.

Atık gömü çukurları şu şekilde;

Su Kenarı

Yeşilyurt

Soğuksu

Akarca

Uzuncaorman Köyü İç Yolu

Hamitli

Servetiye

Puna Kurban Kesim Yeri

Hicriye Köyü İç Yolu

Esentepe

Kazımiye

Çamlıca

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184