Hendek Zabıtasından Örnek Hareket

Vatandaşların duygularını istismar eden dilencilere göz açtırmayan Hendek Zabıtası, okulda olması gerekirken dilenen 3 küçük çocukla ilgili örnek bir harekete imza attı.

Hendek Zabıtasından Örnek Hareket

Zabıta ekipleri, çocukların dilencilikten topladıkları paralara el koyarken onlara okula gitmeleri için kırtasiye malzemesi satın alarak teslim etti.

Dilenci Operasyonları

Hendek Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri tarafından, vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek dilencilik yapan şahıslara yönelik denetimler ara vermeden devam ediyor. Cami ve banka önleri başta olmak üzere ilçenin yoğun olduğu yerleri mesken tutan dilencilere göz açtırmayan ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetleri de titizlikle değerlendiriyor.

Çocuklar

Denetimler kapsamında dün okulda olması gereken saatlerde dilendiği tespit edilen 3 küçük çocuk ekipler tarafından Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Çocukların dilencilikle topladıkları paralara tutanakla el konulurken, aileleri uyarıldı. Çocukların eğitim hayatından mahrum bırakılmaması ve zorunlu eğitime dikkat çekildi.

Kırtasiye Malzemeleri Alındı

Ayrıca dilencilik yapan çocukların okulda kullanacakları defter, kalem, silgi ve diğer kırtasiye malzemeleri zabıta ekipleri tarafından temin edilerek çocuklara teslim edildi. Çocukların okula giderek eğitimlerine devam etmesi için gerekli uyarların yapılmasının ardından Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önemli bir uyarı yaptı.

Devletimiz Gereğini Yapıyor

Uyarıda, “Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getiren şahıslara asla izin verilmeyecektir. Bu yönde yapılan tespitlerle ilgili yasal işlem yapılmaktadır. İhtiyacı olan vatandaşlarımız için devletimizin imkanları seferberdir. Bu yüzden dilencilere itibar edilmemesi gerekirken, verilen her para dilencilerin sayısını arttırmaktadır. Çocuk ve yaşlı başta olmak üzere dilencilere göz açtırmayacağız. Ancak vatandaşlarımızdan da dilencilere fırsat vermemesini önemle rica ediyoruz” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184