Hendekli Ekipler Afet Bölgesine Alınmadı

İlçemizin Arama Kurtarma Derneklerinden Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Düzce’de afet bölgesine alınmadı.

Hendekli Ekipler Afet Bölgesine Alınmadı


Hendek’te 2014 yılında kurulan ve tamamı gönüllü üyelerden oluşan, Sakarya ve Türkiye genelinde birçok faaliyette gönüllü olarak hizmet veren Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Derneği, Düzce’de yaşanan sel felaketinin 6’ncı gününde AFAD ekipleri tarafından afet bölgesine alınmadı.

Yaşananların ardından Dernek Yönetimi konuyla ilgili olarak Sakarya Valiliğine gelerek Vali Yardımcısı Fatih Çiçekli ile görüşerek konunun araştırılmasını istedi.
Bölgeye alınmadılar

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE) Düzce’ye bağlı Akçakoca İlçesinde yaşanan sel felaketlerinin ardından bölgeye gitmiş, 10 Dalgıç ve gönüllü üyeleri ile birlikte 6 gün boyunca arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak destek vermişti.

Dün yine bölgede bulunan Mahalle ve Köylere ekmek, su ve çeşitli yardımlar ulaştırmak için yola çıkan ekipler Melenağzı’nda kurulan Kriz Koordinasyon Merkezine bilgi vermelerine rağmen AFAD Yetkilileri tarafından bölgeye alınmak istenmedi.

Yardım malzemelerini dağıtmadan gitmeyeceğiz

Yetkililerle yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından yanlarındaki 1 kamyon su ve bin adet ekmekle köylere giden ekipler bölgeye yardım ulaşmadığını fark ederek durumu tekrar yetkililere bildirdi fakat kendilerine bölgeden çıkmaları konusunda talimat verildi.

Tartışmaların büyümesi sonrasında hayırsever Vatandaşlardan temin edilen yardım malzemelerini dağıtmadan bölgeden gitmeyeceklerini belirten ekipler yardım malzemelerini dağıtmaya devam etti.
Protokolünüz yok

Kendilerini bölgeden çıkmaları konusunda uyaran yetkililer ile tartışan SAKE Dernek Başkanı Erdal Aydın’ın “bizler gönüllü olarak bu işleri yapmaya ve destek olmaya çalışıyoruz, konuyu Sakarya Valiliğimize bildireceğiz” diyerek sitem etmesi üzerine Düzce AFAD yetkilileri “protokolünüz yok, çalışma yapamazsınız” diyerek ekibi İlçeden çıkardı.

Valiliğe başvurdular

Yaşanan tartışmalar sonrasında AFAD ile yapılan protokol dosyaları ile birlikte Sakarya Valiliğine gelen SAKE Dernek Başkanı Erdal Aydın, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ile görüşerek kendisine konuyla ilgili bilgiler verdi. Görüşme sonrasında konuşan Sake Dernek Başkanı Erdal Aydın, bölgedeki Kriz Koordinasyon merkezinde bulunan AFAD ekipleri Sakarya AFAD’dan aldıklarını düşündüğümüz talimatlar ile “protokolünüz yok” diyerek bizleri bölgeye almak istemediler ve bizleri bölgeden çıkarttılar.

6 gün boyunca 10’u dalgıç olmak üzere birçok gönüllü üyelerimiz ile birlikte bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılarak destek olmaya çalıştık. Böyle bir bahaneyle bölgeden çıkartılmamız hiç hoş değil. Konuyla ilgili Sakarya Vali Yardımcımızla görüştük ve gerekli dilekçeleri yazarak konunun araştırılmasını talep ettik, takipçisi olacağız diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 10:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdal aydin
Erdal aydin - 5 yıl Önce

bu sadece bencillik kurmuş olduğu derneğe üye olmayanlara cephe alıyor düzcedeki sel olayında 7 gündür oradayız bir tane afgd derneğinden kimseyi göremedim stk lara değer ver onları elinde tut ego yapma

Erkan cekic
Erkan cekic - 5 yıl Önce

üzücü bir durum.

Sedat çetinkala
Sedat çetinkala - 5 yıl Önce

hendek arama kurtarma ekibine yapılan büyük bir hakarettir ayrıca bölgede zor durumda olan ihtiyac saibi vatandaşlarada hakarettir hendek arama kurtarma ekibine yapılan saygısızlığı kınıyorum

Candan kose
Candan kose - 5 yıl Önce

calismalari ve amaci belli olan bir kurulusa bu sekilde engel koymanin mantigi nedir. yardima bu denli ihtiyac varken kimin adina neye dayanarak reddediyorsunuz. sake ye gereken ozru ivedilikle bekleriz

ali ata
ali ata - 5 yıl Önce

bu hareket anlamsız belki aşırı yardım ve koordinasyon eksikliğinden kaynaklı tedbir niteliğinde önlemdir nedeni umarım açıklanır

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184