HENDEK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Hendek'te törenle kutlandı.

HENDEK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI


Öğretmenler Günü kulama töreni, Hendek Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan tarafından çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler daha sonra Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda  devam etti.


Törene  Kaymakam İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, , Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Emniyet Müdürü İsmail Baş, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda, Noksel İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı okundu.  Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan bir konuşma yaptı.

Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir

Doğan “ Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır “ sözü, icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Kazanılması gereken asıl büyük servet, para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Her öğrencisi ülkesinin geleceğine ektiği umut çiçeğidir. Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birer birey olacaktır. Bu vesile ile Vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum “ Dedi. 


Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında “ Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olan öğretmenlik, mesleklerin en kutsalı, en onurlusudur. Büyük Önder, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olması, gelişmesi ve kalkınması ancak özgür ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmekle mümkündür. Biz daha önce yapmış olduğumuz her konuşmada eğitim birinci meselemiz dedik, kitap birinci meselemiz dedik ve ilçemizi her anlamda daha ileriye götürmek için çeşitli projeler uygulamaktayız. Çünkü en önemli yatırımın geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve düşünce ile tekrar hepinizin Öğretmenler Gününü kutluyor, ilim öğretirken şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize huzur, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum “ Dedi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından folklor gösterisi, keman dinletisi, şiirler, oratoryo ve slayt gösterisi yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, emekli olan öğretmenlere de Şeref Hizmet Belgeleri takdim edildi. 






Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184