Hendek’te Zabıta Ekiplerinin Ramazan Mesaisi Sürüyor

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki marketlerde etiket, gramaj ve hijyen denetimlerine devam ediyor.

Hendek’te Zabıta Ekiplerinin Ramazan Mesaisi Sürüyor

Marketleri Tek Tek Dolaşıyorlar

Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştıran Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde zincir marketleri tek tek dolaşarak etiket, gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, terazi ölçümleme kontrolü, raf-kasa fiyat kontrolü ve son kullanma tarihi denetimi gerçekleştirerek kurallara uymayan işletmeler hakkında ise yasal işlem uyguladı. Yapılan denetimlerin amacının vatandaşların ürünlere sağlıklı ve güvenilir biçimde ulaşmasının sağlanması olduğu ifade edildi.

Gerekli Önlemleri Alıyoruz

Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın sağlığı ve ekonomik kayıpları bizlerin önceliğidir. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek en ufak bir uygulamaya ve halkımızın ekonomik kaybına sebep olacak satışa asla müsaade etmiyoruz.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir Ramazan ayını idrak etmeleri adına gerekli önlemleri alarak denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Belirlenen kurallara uymayan işletmeler hakkında ise yasal işlem gerçekleştiriyoruz” denildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184