İNCI’DEN 18 MART AÇIKLAMASI

Hendek Belediye Başkanı ve AK Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali İnci, Çanakkale Savaşları’nın Türkiye Cumhuriyetini kuranların yetiştiği, Türk milletinin bir ve beraber olma şuurunu kazandığı en önemli savaş ve zaferlerden birisi olduğunu söyledi

İNCI’DEN 18 MART AÇIKLAMASI


İnci sözlerine şöyle devam etti:

Atalarımızın bu büyük zaferi, Türk tarihinde unutulmaması, daha da önemlisi gelecek nesillere anlatılması, öğretilmesi vazife olan bir gurur ve övünç tablosudur. Geleceğimizin teminatı olan genç neslimiz, atalarının neler uğruna şehit olduğunun bilincine varması,250.000 Türk insanının kanının aktığı bu kutsal toprakların-VATAN- kıymetini bilmesi bakımından çok önemlidir.

18.Mart Çanakkale Zaferi; yalnızca bir savaş, can verme, kan dökme değil 18. Yüzyıldan beri yenilgiler ve başarısızlıklarla boynu bükük ve ümitsiz bir Türk milletinin, her türlü imkânsızlıklara rağmen dirilişi, kükreyişi ve zamanın mağrur devletlerine üstün teknolojilerine karşı imanını ve şecaatini göstermesidir.

HER ZOR DÖNEMDE MİLLİ LİDERİNİ BULUR          

Türk milletinin yüzyıllardır kendisini karamsarlıktan, ümitsizlikten, yılgınlıktan başarıya ve zafere götürecek beklenen liderleri Çanakkale Zaferi ile ortaya çıkmıştır. Bu liderler, deniz zaferinin büyük komutanı Cevat Paşa ve kara zaferlerinin muzaffer komutanı Mustafa Kemal Paşadır. Bu komutanlar, vatanımız istilaya uğradığında, milletin ümidi tükendiğinde Türk Milleti ile birlikte bir yumruk oldu ve ’Çanakkale Geçilmez’ oldu.

MİLLİ BİRLİK ŞUURU ZAFERİ GETİRDİ.

Çanakkale zaferi; Türk’ün bir millet olma şuuru ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda dosta-düşmana, bütün dünyaya neler yapabileceğini ve nelere gücünün yetebileceğini ortaya koyduğu en büyük zaferlerden birisidir.

Yaşları 14-21 arasında olan 250.000 civarındaki şehit Mehmetçiklerimize, tamamı şehit olan  tıbbiyelilere, muzaffer komutanlara, Cevat Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet, minnet ve şükranlarımızı arz eder, büyük Türk Milletinin Çanakkale Zaferini kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184