İstiklal Kahramanlarımızı Rahmetle Anıyorum

Cumhur İttifakı Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, İstiklal Marşının kabulünün 98. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Kahramanlarımızı Rahmetle Anıyorum


Türk Milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

Her Milleti bir arada tutan, Milli, Dini ve kültürel değerleri vardır. Türk Milleti’nin Vatan ve Millet sevgisi, hürriyet ve İstiklal tutkusu ve Bayrağına olan saygısı her zaman Milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

Milletimizin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı, yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir Milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir.

Merhum Mehmet Akif’in, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisiyle kaleme aldığı İstiklal Marşı, Milli mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Milli mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız Ay-yıldızlı şanlı Bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça Milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy ‘u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184