İstiklal Marşımızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. yıl dönümü nedeniyle “İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenlendi.

İstiklal Marşımızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Hendek Beledisi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Adayı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiççioğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler sahnede oratoryo gösterisi sergilerken, “Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödül verildi.

Dereceye Giren Öğrenciler

Yarışmanın birincisi Hendek Orhangazi Lisesi öğrencisi Zeynep Sena Yalçın, ikincisi yine aynı okuldan Ahmet Mücahit Çiftçi ile üçüncüsü Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Müberra Toprak’a ödülleri, Kaymakam Halil İbrahim Acır, Başkan Turgut Babaoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez tarafından verildi.

“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın”

Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ve programda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Babaoğlu, “İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de Gazi Meclisimizce kabul edilmesinden bu yana tam 103 yıldır tüm ulusça ve büyük bir gururla yeri göğü inletiyoruz. Bağımsızlığımızın haykırışı olan İstiklal Marşımızı nice yüzyıllarda nice nesillerimiz okuyacak İnşallah. Şairimizin de söylediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca programda gösterim yapan ve yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184