Kamuoyunun Dikkatine!

Hendek Belediyesi yazılı açıklama yaptı “şehit babasına bu zulmü kim durduracak”, “sen misin evinin balkonuna afiş asan” başlıklarıyla ilgili açıklaması

Kamuoyunun Dikkatine!

Basın ahlak ilkelerinden zerre nasip alamadığı apaçık ortada olan, kamuoyunu doğru bilgilendirme görevi yerine, her fırsatta yalana ve iftiraya sarılan sözde gazetecinin, hezeyanlarına bu defa; “şehit babasına bu zulmü kim durduracak”, “sen misin evinin balkonuna afiş asan” başlıklarıyla yeni hezeyanlar eklediği görülmüştür.

Açıklamamız; Bu arsıza bir cevap niteliğinde değil, konunun gerçekliğinin anlaşılması üzerine saygıdeğer kamuoyunadır.

İlçemiz Başpınar Mahallesi 2783 ada, 3 parselde bulunan yapıyla alakalı, 11.12.2023 tarihinde bir vatandaşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (Cimer) şikâyet başvurusunun, Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı Yapı Denetimden Sorumlu Şube Müdürlüğü tarafından değerlendirildiği ve yerinde tespit yapıldığı anlaşılmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yapı Denetimden Sorumlu Şube Müdürlüğü’nce yapılan tespitler neticesinde, şikâyete konu olan yapının zemin katındaki garajlardaki eklentilerle ilgili işlem yapılması gerektiği, 17.01.2024 tarihli yazıyla Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Bu doğrultuda garaj sahiplerine, garajların ruhsat ve eki projelerine uygun hale getirilmesi için 15 gün süreli tebligat gönderilmiştir.

Anlaşılacağı üzere; Belediyemiz, Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı Yapı Denetimden Sorumlu Şube Müdürlüğü denetimi ve tespitleri sonucunda, yasal sorumluluk gereği; yapıda bulunan garaj sahipleri Hacı Ahmet Yaşatürk ve ilgili diğer kişilere de tebligat yapılmıştır. Şikâyet konusu eklentilerin imar barışıyla da bir ilgisi yoktur.

Özetle; Komşularının Cimer’e şikâyetiyle başlayan sürecin sonunda, sadece Hacı Ahmet Yaşartük’e değil, aynı yapıda bulunan diğer garaj sahiplerine de tebligat yapılmıştır.

Buna rağmen; Kahraman Şehidimiz Teğmen Gökhan Yaşartürk’ün aziz isminin, konuyu maksatlı biçimde çarpıtan bir müptezelin hezeyanlarına alet edilmiş olmasından büyük üzüntü duyduk.

Ayrıca, konuyla alakalı Cimer’e yapılan şikâyet başvurusunda yer alan diğer bir hususta, iş yerine çevrilen garajların yapı kayıt belgesi olduğundan herhangi bir işlem yapılmadığı gerçeğidir.

Bir diğer gerçekse, konunun siyasi bir tarafının olmadığı ve olamayacağıdır. Dileyen tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla destekledikleri adayı afişe edebilirler.

Hendek hepimizin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı
Hacı - 3 ay Önce

ne demişti tayyip erdoğan bir taraf olan bertaraf olacak.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184