Karadenizliler Derneği Basınla Buluştu

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi Hendekli Basın Mensupları ile bir araya geldi.

Karadenizliler Derneği Basınla Buluştu

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Hendekli Basın Mensupları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Basın bizim için çok önemli

Tanışma vesilesi ile kendilerine zaman ayıran Basın Mensuplarına teşekkür eden Dernek Başkanı Mehmet Paslı, toplantımızın amacı, Derneğimizde görev alan yeni yönetimi sizlerle tanıştırmak, sizlerin derneğimizin çalışmalarıyla ilgili görüşlerini almak, sizlerle kaynaşmaktır. Derneğimizin faaliyetleri, çalışmalarını anlatmak, derneğimizi tanıtmak için iletişimi sizlerle sağlayacağız. Basın bizim için çok önemli, sizlerin görüşleri bizim için çok önemli. Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum ifadelerine yer verdi.

Derneğimizden söz ettireceğiz

2021 yılı Haziran ayında göreve başladıklarını belirten Paslı, bir yılı doldurmak üzereyiz. İkinci yıla girerken yeni dernek binamızdayız. Her ne kadar eksiklikler olsa da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Dernek işleri zor işler, desteğe ihtiyaç var. Bu destekleri yönetim kurulu ve istişare kurulu üyelerimizle bulmaya çalışacağız. Taş üstüne taş koyarak dernek çalışmalarımızda dikkatli olacağız, çünkü derneklerin sicilleri pek parlak değil. Biz bu kötü imajı güzel bir hale getirmek istiyoruz. Hendek'te yaşayan Karadenizlilerle birlik be beraberlik içinde olmak istiyoruz. Hendek ilçesinin huzurlu bir şehir haline gelmesi için mücadele vermek istiyoruz. Hendek'in yerli halkıyla da huzur içinde, dayanışma içinde yaşamak hedefimizdir. Çünkü uzun yıllardır bir arada yaşıyoruz. Kız alıp verdik, akraba olduk. Mutfaklarımız ve kültürümüz ortak oldu. Dernek olarak kültür hizmetleri yapacağız. Yayla şenlikleri başta olmak üzere kermesler ve kültürel etkinlikler yapacağız. Derneği siyasete karıştırmayacağız. Herkesin siyasi görüşü vardır, görüş ayrı, dernek çalışmaları ayrı. Dışarıdan nasıl görüyorsunuz bilemem, ama ben 16 yıl Hendek'te öğretmenlik, 9 yıl da Akyazı'da Halk Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Beni tanıyanlar benim nasıl çalışmalar yaptığımı bilirler. Eğitime önem vererek, kurslar açarak derneğimizden söz ettireceğiz ifadelerine yer vererek Dernek Yönetimini basınla tanıştırdı.

Sakarya Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu

Başkan - Mehmet Paslı – Başkan

Başkan Yardımcısı - Özcan Aslan

Başkan Yardımcısı - Yılmaz İbrahimbaş

Sekreter - Erol Çetinkala

Muhasip - Aytekin Tutkun

Basın/Yayın - Aydın Birinci

Protokol - Yüksel Kurtul

Kadın Kolları Başkanı - Meryem Akyüz

Kadın Kolları örnek olacak

Yönetim Kurulunu basın ile tanıştırmasının ardından Kadın Kolları hakkında bilgiler veren Paslı, Meryem Akyüz yeni kuracağımız kadın kollarının başkanı olacaktır. Derneklerde kadın üye sayısı az, hatta hiç yok. Biz Meryem Akyüz sayesinde kadın üye sayımızı arttıracağız. Bu çalışmayla da herkese örnek olacağız ifadelerine yer verdi.

Sohbet tadında geçen toplantıda Basın mensuplarına çeşitli ikramlar yapılırken, Dernek Yönetimi ve Gazeteciler karşılıklı soru cevap şeklinde istişareler gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184