Yeşilyurt Bölgesi İmarı Revize Ediliyor

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu; Kurtköy, Yeşilyurt, Kocaahmetler ve Uzunçarşı Mahallelerini kapsayan imar plan revizyon çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kontrolünde jeolojik-jeoteknik saha çalışmaları kapsamında 26 yıl önce hazırlanan planlar günün şartlarına uygun, bilimsel veriler ışığında gelişime katkı sağlayacak şekilde revize edilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Yeşilyurt Bölgesi İmarı Revize Ediliyor

Sil Baştan, İhtiyaca Uygun

Hendek Belediyesi Kurtköy, Yeşilyurt, Kocaahmetler ve Uzunçarşı Mahallelerini kapsayan Yeşilyurt 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı revizyon çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 26 yıl önce hazırlanarak onaylanan planın artık ihtiyaçları karşılamaması üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Bu bölgemizde artık imar planlarında revizyon yapmamız şart oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kontrolünde jeolojik-jeoteknik saha çalışmalarına başlandı” ifadelerine yer verdi.

Uygunluk Belirlenecek

Yapılan çalışmalarla ilgili teknik bilgiler veren Başkan Babaoğlu, “ Çalışmalarımız kapsamında sahada 40 adet sondaj, 30 adet sismik kırılma, 30 adet microtremor ölçüsü yapılması planlanmaktadır.

Çalışmalar sonucunda imar planına esas yerleşime uygunluk haritası ortaya çıkartılarak revizyon imar plan çalışmalarına başlanacaktır. Çalışmalar neticesinde imar planına esas yerleşime uygunluk haritası ortaya çıkartılacak ve bu çalışmalara uygun olarak bu mahallelerimizde imar planı yenilenecektir. Yapılacak olan İmar Revizyon Planını çerçevesinde sondaj aracıyla bölgenin tamamını taranacak ve jeolojik etüt yapılacak.

Zeminin hangi katmanlardan oluştuğu ve dayanıklılığının ne derecede olduğu raporlarla ortaya çıkaracak. Biz de bu raporlar neticesinde imar planlarını hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Başkan Babaoğlu hedeflerinin ilçe genelinde aynı şartları taşıyan diğer yerlerle aynı imarı vermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Nasipse şu an %10 olan imarın %30 seviyelerine belki de %35 seviyelerine çekme gibi bir düşüncemiz var. İnşallah bu sayede nüfusumuz artar.

İlçemizde ticari ve bürokratik anlamda da bu sayede gelişmeler yaşanacağını ümit ediyorum. Birkaç sene içerisinde burada lise yapılma ihtiyacının olacağını düşünüyorum.

Çünkü ticaret olunca konutlaşma ve yapılaşma olunca dışarıdaki nüfusumuz buraya tekrar geri döndüğünde bunların hepsi birer ihtiyaç olacak. İlçemiz sürekli büyüyor gelişiyor. Yeşilyurt bölgemiz kadar ilçeler var memleketimizde. İlçemizin gelişmesi adına bu çalışmaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Bölgemize hem de ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184