Keşkek Kazanları Bayramı Bekliyor

Hendek Dikmen Mahallesinde Ramazan Bayramı hazırlıkları sürüyor.

Keşkek Kazanları Bayramı Bekliyor

Yüzyıllardır Örf, Adet, Gelenek ve Göreneklerine sahip çıkan Hendek Dikmen Mahallesinde Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor.

115 yıllık gelenek

Dikmen Köyü (Dikmen Mahallesi) kurulduğundan (1908) bu yana Örf, Adet, Gelenek ve Göreneklerine sahip çıkan Köylüler tarafından Ramazan Bayramlarında Geleneksel Toplu Bayramlaşma ve Keşkek İkramının bu yıl 115.’si gerçekleştirilirlen, bu yılda Dikmen Köyü Ramazan ziyaretçileri için hazırlanıyor.

40 kazan Keşkek, 12 bin misafir

Dikmen Mahallesi halkı tarafından toplanan yardımlar ile düzenlenen toplu Bayramlaşma ve Keşkek İkramına İl, İlçe ve diğer İllerden bir çok misafir katılırken, bu yıl 800kg Et ve 800kg Buğday ile yaklaşık 40 kazan Keşkek hazırlanacağı ve 12 bin kişiye ikram edilmesi bekleniyor.

Herkesi bekliyoruz

Dikmen’in köklü gelenekleri olan ender Mahallelerden biri olduğunu belirten Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan Geleneksel toplu Bayramlaşma ve Keşkek ikramını her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştireceğiz.

 Bu anlamda Geleneksel toplu Bayramlaşma ve Keşkek ikramımız için tüm misafirlerimizi Dikmen Mahallesine bekliyoruz ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
SEYFİ Gürsu
SEYFİ Gürsu - 1 yıl Önce

Emeği geçen herkese teşekkür Allah razı olsun inşAllah böyle devam eder hayırlı Bayramlar dilerim

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184